Αίρονται από 25/2 σχεδόν όλοι οι περιορισμοί για την πανδημία στην Ολλανδία

Ανακοινώθηκε σήμερα από την Ολλανδική κυβέρνηση ότι από τις 25 Φεβρουαρίου αίρονται σχεδόν όλοι οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί στη χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19, καθώς παρατηρείται μείωση των νοσηλειών και των μολύνσεων.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα μπορούν επομένως να επιστρέψουν στο ωράριο λειτουργίας που τηρούσαν πριν από την πανδημία. Καταργείται επίσης η προστατευτική μάσκα στους περισσότερους δημόσιους χώρους, αλλά και ο κανόνας περί τήρησης των αποστάσεων.

Σημειώνεται ότι η Ολλανδία είχε επιβάλει σκληρά περιοριστικά μέτρα τον Δεκέμβριο, όταν καταγραφόταν εκτίναξη των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής Όμικρον, σταδιακά όμως τα καταργεί.

«Η χώρα ανοίγει και πάλι», είπε ο υπουργός Υγείας Ερνστ Κούιπερς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Στις 25 Φεβρουαρίου «θα επιστρέψουμε στις κανονικές ώρες λειτουργίας», όπως ήταν πριν από την πανδημία, πρόσθεσε, αναφερόμενος σε μπαρ και εστιατόρια.

«Οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές, παρά μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα αεροδρόμια» διευκρίνισε. «Θα ήταν συνετό να τηρείτε τις αποστάσεις και να φοράτε μάσκα, όμως δεν υπάρχει καμία υποχρέωση» για κάτι τέτοιο, τόνισε.

Ο Κούιπερς προειδοποίησε ωστόσο ότι «η πανδημία δεν τελείωσε» και τα ευάλωτα πρόσωπα θα πρέπει να συνεχίσουν να προσέχουν.