Αύριο η συνεδρίαση της Επιτροπής για τη χαλάρωση των μέτρων - Στο «τραπέζι» καρναβαλικές εκδηλώσεις, εστίαση και γήπεδα

Συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη 16/2, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να αξιολογήσει την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και να αποφασίσει την εισήγησή της προς την κυβέρνηση σε σχέση με τη χαλάρωση των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για τον περιορισμό της παραλλαγής Όμικρον.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14:00, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι όρθιοι σε εστίαση και διασκέδαση, η πληρότητα στα γήπεδα, ενώ αναμένεται ληφθούν αποφάσεις για το τι θα γίνει τελικά με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και τις σχολικές εκδρομές.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται την ώρα που σε τροχιά αποκλιμάκωσης φαίνεται να εισέρχεται η πανδημία στην Ελλάδα, με σταθερά όμως υψηλό αριθμό νέων μολύνσεων. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 21.412 κρούσματα, 489 διασωληνωμένους και 77 θανάτους, σε 516.533 τεστ.

Την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται γενικά σταθεροποίηση του ιικού φορτίου στα λύματα, ωστόσο αλματώδης ήταν η αύξηση στην Κέρκυρα.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες  τόσο οι ειδικοί όσο και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχαν προαναγγείλει τη χαλάρωση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους τουλάχιστον πολίτες, ωστόσο αυτή η χαλάρωση μάλλον δεν ισχύει για τα καρναβάλια, αφού, όπως αναφέρουν πηγές από την Επιτροπή, οι μεγάλες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πολλών ατόμων είναι δεδομένο ότι θα οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτό που ίσως να επιτραπεί είναι οι μικρές εκδηλώσεις και όχι οι παρελάσεις.