Καζακστάν: 18 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν στις ταραχές, περισσότερα από 700 τραυματίστηκαν

Τουλάχιστον 18 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και 748 τραυματίστηκαν στις ταραχές που συγκλονίζουν το Καζακστάν εδώ και ημέρες, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα το υπουργείο Εσωτερικών του Καζακστάν.

Ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 13 νεκρούς και 353 τραυματίες στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε, επίσης, ότι 2.298 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί.

Επιπλέον, «δεκάδες» διαδηλωτές σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1000 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές.

Πυροβολισμοί από στρατιώτες εναντίον διαδηλωτών στην κεντρική πλατεία του Αλμάτι

Το απόγευμα στρατιώτες πυροβολούσαν εναντίον διαδηλωτών και αυτοκινήτων στην κεντρική πλατεία του Αλμάτι, της μεγαλύτερης πόλης του Καζακστάν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Νωρίτερα, τα πρακτορεία ειδήσεων AFP και Reuters μετέδωσαν πως ακούγονταν πυροβολισμοί στο κέντρο του Αλμάτι.

Πολλές ριπές όπλων ακούστηκαν από τη συνοικία του δημαρχείου, το οποίο βρέθηκε χθες στο στόχαστρο εκατοντάδων διαδηλωτών.

Νωρίτερα, μια έκρηξη και πυροβολισμοί ακούστηκαν δίπλα στην κεντρική πλατεία του Αλμάτι, της μεγαλύτερης πόλης του Καζακστάν, μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και AFP.

Στρατιωτικά οχήματα εθεάθησαν να κατευθύνονται προς την πλατεία, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Καζακστάν: Συγκρούσεις με νεκρούς και τραυματίες

Στο μεταξύ είναι θέμα χρόνου η επέμβαση της Ρωσίας στο Καζακστάν, μετά την ανοιχτή πρόσκληση του προέδρου της χώρας Τοκάγιεφ στη σύμμαχο Μόσχα να συνδράμει προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση. Στην χώρα συνεχίζονται για τρίτη ημέρα, οι οργισμένες διαδηλώσεις που ξεκίνησαν ενάντια στο κύμα ακρίβειας στα καύσιμα και πήραν γρήγορα αντικυβερνητικά χαρακτηριστικά, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε δεκάδες και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.000.