Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ - «Στο Αιγαίο αντιμετωπίζουμε προβλήματα λόγω επιθετικής πολιτικής της Ελλάδας»

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία, στην οποία είναι πλέον εμφανές ότι έχουν δημιουργήσει εκνευρισμό τα εξοπλιστικά προγράμματα και οι αμυντικές συμμαχίες της Ελλάδας, καθώς σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, μιλώντας στο κοινοβούλιο στην επιτροπή για τον προϋπολογισμό, ισχυρίστηκε ότι στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο αντιμετωπίζονται κάποια προβλήματα λόγω της επιθετικής και επεκτατικής πολιτικής της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων.

«Στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα λόγω της επιθετικής και επεκτατικής πολιτικής της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων. Όλες οι άδικες, παράνομες ενέργειες που διαπράττονται από την Ελλάδα, παρά τις εκκλήσεις μας για καλόπιστο διάλογο, τυγχάνουν απάντησης στο διπλωματικό επίπεδο και στο πεδίο εντός του πλαισίου της αμοιβαιότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος υποστήριξε ότι «η Eλλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει συμμαχία με ορισμένες χώρες, διαστρεβλώνοντας κάθε είδους δεδομένα και παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα, ενδεδυμένη ως ερίφιο για να καλύψει τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες και αναζητά καταφύγιο στην ΕΕ και δημιουργεί μια τεχνητή αντίληψη απειλής».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο προσφυγικό, σημείωσε ότι «η Ελλάδα ασκεί απάνθρωπες συμπεριφορές στους μετανάστες και ενάντια στις οικουμενικές και ευρωπαϊκές αξίες. Η Ελλάδα συνεχίζει αμείλικτα να επαναπροωθεί μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, στο Αιγαίο. Η Ελλάδα δεν διστάζει να διαγράψει εικόνες μεταναστών που επαναπροωθεί, να καταστρέψει στοιχεία και να προσπαθήσει να κρύψει την παρανομία».

Ο Ακάρ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο ζήτημα της Κύπρου, κάνοντας λόγο για δύο κράτη και σημειώνοντας είναι εθνικό ζήτημα της Τουρκίας.

«Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση συντασσόμαστε τους ‘Κύπριους αδελφούς μας’ σήμερα όπως και στο παρελθόν, σύμφωνα με τις συνθήκες εγγύησης και συμμαχίας. Ως αποτέλεσμα, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντα τόσο ημών όσο και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο και την Ανατολική μεσόγειο», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.