Σοκ: Ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε & σκότωσε γυναίκα σε γυρίσματα ταινίας

Σοβαρά τραυματισμένος ο σκηνοθέτης της ταινίας Western που γυριζόταν, στο Νέο Μεξικό.

Ο Αμερικανός ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε χθες Πέμπτη, προφανώς από ατύχημα, τη διευθύντρια φωτογραφίας και τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον σκηνοθέτη της νέας ταινίας γουέστερν που γύριζαν στην πολιτεία του Νέου Μεξικού, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο ηθοποιός είναι συντετριμμένος. Το όπλο αντί για άσφαιρα είχε κανονικές σφαίρες και όλα δείχνουν, πως όλα έγιναν από ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας.

Ο Μπάλντουιν είναι ο πρωταγωνιστής του γουέστερν, Rust, και συμπαραγωγός της ταινίας. Η απίστευτη τραγωδία συνέβη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων όταν με το όπλο που χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα τραυμάτισε και σκότωσε την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας και τραυμάτισε σοβαρά τον σκηνοθέτη, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Όλοι μιλούν για ένα απίστευτο δυστύχημα, ωστόσο τίθενται και πολλά ερωτήματα για το πώς ακριβώς συνέβη.

Δεν είναι σαφές ακόμη, όπως σημειώνει η Daily Mail, αν το όπλο που σκότωσε την 42χρονη είχε -για κάποιο λόγο- πραγματικές σφαίρες ή αν η πυρίτιδα που χρησιμοποιείται σε άσφαιρα φυσίγγια για γυρίσματα ταινιών μπορεί να τραυματίσει κάποιον θανάσιμα. Η έρευνα για το πώς συνέβη το δυστύχημα συνεχίζεται.

Ο ηθοποιός εθεάθη με δάκρυα στα μάτια έξω από το γραφείο του σερίφη μετά τον τραγικό θάνατο της Χάτσινς.

Την είδηση ότι ο Μπάλντουιν είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε με το όπλο τα πυρά του οποίου σκότωσαν την 42χρονη και τραυμάτισαν τον 48χρονο επιβεβαίωσε και το γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε.

Ο Αλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε γυναίκα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας - Radiolasithi.gr

Σε φωτογραφίες που ήρθαν στο φως τη δημοσιότητας, ο Μπάλντουιν διακρίνεται να κλαίει με λυγμούς και να αγωνιά μετά το δυστύχημα σε ένα πάρκινγκ στη Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό, κοντά στη σκηνή των γυρισμάτων του Rest όπου συνέβη το δυστύχημα.

Μια δεύτερη φωτογραφία, τον δείχνει κοντά σε ένα κράσπεδο με τα χέρια στα γόνατά του, φανερά συντετριμμένο.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-10/alec-baldwin-distixima.jpg.webp?itok=f0EaFECR

Θύμα της απίστευτης αυτής τραγωδίας η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς, η οποία μεαφέρθηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από τα πυρά τραυματίστηκε και ο 48χρονος συγγραφέας και σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά, όπως αναφέρει η Daily Mail, δεν έχει δοθεί περαιτέρω ενημέρωση για την κατάστασή του.

Η Χαλίνα Χάτσινς και ο Τζόελ Σόουζα «τραυματίστηκαν από σφαίρες όταν ο Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε με το πιστόλι που χρησιμοποιούσε για το γύρισμα» της ταινίας Rust, η οποία παράγεται για λογαριασμό του Netflix, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε σε δελτίο Τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Χαλίνα Χάτσινς, 42 ετών, διακομίστηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Ο Τζόελ Σόουζα, ο σκηνοθέτης της ταινίας, 48 ετών, εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Just Jared (@justjared)

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σερίφη που επικαλέστηκε ο εξειδικευμένος ιστότοπος The Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης της ταινίας είναι σε «κρίσιμη κατάσταση».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλέστηκε εκπρόσωπο της παραγωγής, επρόκειτο για ένα φρικτό  «ατύχημα», καθώς αντί για άσφαιρα στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες.

Διενεργείται έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκαν να καταθέσουν αυτόπτες μάρτυρες. Ως αυτό το στάδιο, δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σοκ στα γυρίσματα ταινίας: Ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε γυναίκα - Στην Εντατική ο σκηνοθέτης (Βίντεο)

Η ταινία Rust, σε σενάριο και σκηνοθεσία του κ. Σόουζα, έχει τον Άλεκ Μπόλντουιν συμπαραγωγό και πρωταγωνιστή στον ρόλο του παράνομου Χάρλαντ Ραστ, που πάει να βοηθήσει τον 13χρονο εγγονό του, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δι’ απαγχονισμού για φόνο.

Ο κ. Μπόλντουιν, 63 ετών, είναι εξαιρετικά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, κυρίως για το ότι μιμείτο τον Ντόναλντ Τραμπ στη σατιρική εκπομπή Saturday Night Live.

Παρόμοιες τραγωδίες έχουν συμβεί ξανά δυστυχώς σε παραγωγές του Χόλυγουντ. Τον Μάρτιο του 1993, ο 27χρονος ηθοποιός Μπράντον Λι, ο γιος του αστέρα των ταινιών πολεμικών τεχνών Μπρους Λι, σκοτώθηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της ταινίας The Crow.

Το όπλο είχε γεμιστεί με άσφαιρα, αλλά η αυτοψία έδειξε πως ο ηθοποιός χτυπήθηκε από σφαίρα 0,44 μπλοκαρισμένη μέσα στην κάννη που βλήθηκε όταν συμπρωταγωνιστής τράβηξε τη σκανδάλη, χτυπώντας τον στην κοιλιακή χώρα. Η έρευνα που διενεργήθηκε τότε, κατέληξε πως επρόκειτο για ανθρωποκτονία από «αμέλεια».