Συνεχίζει να προκαλεί ο Ακάρ: Μάταιες οι προσπάθειες της Ελλάδας να αποκτήσει υπεροχή έναντι της Τουρκίας

Συνεχίζει να προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος, αναφερόμενος στη χώρα μας, στράφηκε κατά των Ελλήνων πολιτικών, ενώ μιλώντας για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία επεσήμανε ότι  πρόκειται για «μάταιες προσπάθειες» της Ελλάδας να αποκτήσει υπεροχή έναντι της Τουρκίας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είχε τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των τριών όπλων, στον απόηχο τόσο των διερευνητικών επαφών, όσο και της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, ενώ υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει διευρύνει τη σφαίρα επιρροής της, ενώ αποτελεί θέμα στον διεθνή χώρο.

«Ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα προσπαθούν να κλιμακώσουν την ένταση αντί να βρουν λύσεις στα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, ενώ αναφερόμενος στην ελληνογαλλική συμφωνία επισήμανε πως «πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για μάταιες προσπάθειες και δεν μπορούν να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας  με τέτοιες ενέργειες και ρητορική».

Ο Χουλουσί Ακάρ σημείωσε ακόμα ότι «οι δηλώσεις υψηλόβαθμων πολιτικών στην Ελλάδα είναι παράλογες και αβάσιμες» για να συμπληρώσει ότι η Τουρκία θέλει πολιτικές λύσεις μέσω διαλόγου και στο πλαίσιο της καλής γειτονίας.

Σύμφωνα με την milliyet, αναφερόμενος στα προβλήματα με την Ελλάδα στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, ο Ακάρ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα να επιλυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, μέσω πολιτικών λύσεων, διαλόγου και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας.

Οι λαοί και στις δύο πλευρές πρέπει να ζουν με ασφάλεια και ευημερία σε περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας. Αυτή είναι η ειλικρινής μας επιθυμία. Οι πολιτικοί κλιμακώνουν την ένταση με τις επιθετικές τους ενέργειες και δηλώσεις για να διαταράξουν τις διμερείς σχέσεις, αντί να βρουν λύσεις ορθολογικές και λογικές στα προβλήματα. Οι δηλώσεις υψηλόβαθμων πολιτικών στην Ελλάδα είναι παράλογες και αβάσιμες. Δεν ταιριάζουν με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει διευρύνει τη σφαίρα επιρροής της, ενώ αποτελεί θέμα στον διεθνή χώρο, με το δημοσίευμα να αναφέρει πως στη συνάντηση, ο υπουργός έλαβε πληροφορίες σχετικά με την τελευταία κατάσταση των τρεχουσών στρατιωτικών δραστηριοτήτων και έδωσε οδηγίες για το έργο που πρέπει να γίνει.