Αυτοκτονία «βλέπει» το αλβανικό πόρισμα στην υπόθεση Κατσίφα - Δεν έχει εκδοθεί τελική απόφαση από το δικαστήριο απαντούν διπλωματικές πηγές

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα παρακολουθεί στενά την υπόθεση του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, ενημερώνουν διπλωματικές πηγές, επισημαίνοντας, πάντως, ότι δεν έχει εκδοθεί τελική απόφαση από το αρμόδιο δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αλβανικού τύπου, που επικαλούνται πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα  για τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα στις 28 Οκτωβρίου 2018, σε επεισόδιο με τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας (RENEA) κατά τη διάρκεια επετειακού εορτασμού για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στους Βουλιαράτες, περατώθηκε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πόρισμά της είναι ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε. Ανεπίσημες πηγές, που επικαλούνται τα δημοσιεύματα αυτά, ανέφεραν ότι η ακρόαση για τον τερματισμό της έρευνας πραγματοποιήθηκε από την δικαστή, Σουέλα Ντάσι. Σε αυτή τη διαδικασία ήταν παρόντες και οι συγγενείς του θύματος, οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν για τις ανακριτικές πράξεις, δηλαδή την ιατροδικαστική εξέταση και τη βαλλιστική του όπλου.

Οι αλβανικές Αρχές, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ , υποστηρίζουν ότι ο Κωσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε με το όπλο του στις 28 Οκτωβρίου του 2018,  ενώ ήταν περικυκλωμένος από κομάντος αστυνομικούς της RENEA, στο βουνό πάνω από τους Βουλιαράτες, όπου κρυβόταν για αρκετές ώρες.