Στην φάση 2 των δοκιμών το φάρμακο της Pfizer για τον κορωνοϊό-Τι ανέφερε ο Άλμπερτ Μπουρλά

Ιδιαιτέρως θετικά νέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και συγκεκριμένα την έναρξη της 2ης φάση των δοκιμών για το φάρμακο κατά του ιού ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο CEO της Pfizer , Άλμπερτ Μπουρλά.

Όπως γνωστοποίησε «με ικανοποίηση» ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Α. Μπουρλά,  η εταιρεία ξεκίνησε την δεύτερη (από τις τρεις που απαιτούνται) φάση των δοκιμών για το αντιικό της φάρμακο , που προορίζεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σε συμπτωματικούς ενήλικες που δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν έχουν νοσηλευτεί. Το φάρμακο της Pfizer θα λαμβάνεται από το στόμα.

«Θα χρειαστούμε τόσο τα εμβόλια, όσο και τα φάρμακα για να νικήσουμε τον ιό», επεσήμανε ο Μπουρλά.

Όπως ανακοίνωσε η Pfizer, στην συγκεκριμένη φάση θα μετάσχουν 1.140 εθελοντές, οι οποίοι θα λάβουν είτε το σκεύασμα, είτε το placebo, κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες, προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του.

Αν οι κλινικές μελέτες κριθούν επιτυχημένες, η εταιρεία εκτιμά ότι οι ασθενείς θα έχουν στην διάθεσή τους ένα φάρμακο που θα λαμβάνεται από το στόμα και το οποίο θα μπορούσε να συνταγογραφείται με την πρώτη ένδειξη της λοίμωξης, χωρίς να απαιτείται η εισαγωγή στο νοσοκομείο για την θεραπεία.