Πέθανε ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, ο 1ος άνδρας που εμβολιάστηκε κατά της Covid-19 (Video)

Την Τρίτη 25 Μαΐου 2021, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών, ο πρώτος άνδρας στον κόσμο -και δεύτερος άνθρωπος στην Βρετανία- που εμβολιάστηκε κατά του νέου κορωνοϊού, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για τον συνονόματο του μεγάλου Βάρδου, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, που είχε συγκινήσει όταν εμβολιάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κόβεντρι τον περασμένο Δεκέμβριο, στις 08/12/2020 συγκεκριμένα, με το εμβόλιο των Pfizer/Biotech.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-05/shakespeare-protos-andras-emvolio.jpg.webp?itok=qWvY7LbX

Video με τον εμβολιασμό του, που ως είδηση, είχε κάνει τον γύρο του κόσμου:

Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ είχε λάβει το εμβόλιό του, λίγα μόλις λεπτά μετά την 91χρονη Μαργαρίτα Κέιναν, που είναι η πρώτη που εμβολιάστηκε στην Μεγάλη Βρετανία.

Εμβόλιο Pfizer: Η 90χρονη Μάγκι και ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ εμβολιάστηκαν πρώτοι στον κόσμο

«2B or not 2B?»

Τον Δεκέμβριο του 2020, ο εμβολιασμός του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ ενέπνευσε πολλούς χρήστες του Twitter να αστειευτούν, κάνοντας λόγο για το «Ημέρωμα της Γρίπης» από τη γνωστή κωμωδία του συγγραφέα «Το Ημέρωμα της Στρίγκλας».

Μερικοί, μάλιστα, είχαν την εξής απορία: αν η Μάργκαρετ Κίναν, μια 90χρονη γιαγιά, ήταν η ασθενής 1Α που εμβολιάστηκε κατά της COVID-19 στη Βρετανία, τότε ο Σαίξπηρ ήταν ο ασθενής «2B or not 2B?», από τον διάσημο μονόλογο του Άμλετ «To be or not to be» («Nα ζει κανείς ή να μη ζει»).

Πέθανε ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ - Ήταν ο δεύτερος άνθρωπος που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού παγκοσμίως (video)

Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, ο οποίος είχε εργαστεί επί πολλά χρόνια στο εργοστάσιο της Rolls Royce, αποβίωσε δυστυχώς και μάλιστα, στο ίδιο νοσοκομείο στο οποίο είχε εμβολιαστεί, με τους γιατρούς να ανακοινώνουν πως πέθανε από άσχετη με τον νέο κορωνοϊό, ασθένεια, όπως μετέδωσε η Daily Mail.

Ο θάνατος του 82χρονου γέμισε θλίψη όχι μόνο την οικογένειά του, αλλά και όλους όσοι τον γνώριζαν, ή τον γνώρισαν μέσα από την αναμετάδοση του εμβολιασμού του, τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο συμπαθέστατος Βρετανός ηλικιωμένος, με το εμβληματικό ονοματεπώνυμο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, ήταν κάτοικος του Allesley και υπήρξε ενοριακός σύμβουλος επί 30 χρόνια, εκ των οποίων τα 20 ήταν πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου. Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, τους δύο ενήλικους γιους τους και τα αγαπημένα του, εγγόνια.