Έλληνας μεταξύ των επιβατών της πτήσης της Ryanair που παρέμειναν στο Μινσκ!

Ένας Έλληνας και δύο Λευκορώσοι υπήκοοι περιλαμβάνονταν μεταξύ των επιβατών που αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος της Ryanair, το οποίο υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μινσκ της Λευκορωσίας, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγή, που έχει γνώση της σχετικής έρευνας.

Ο εν λόγω Έλληνας είναι διδάκτορας στους τομείς των Μαθηματικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε πανεπιστήμιο της Ολλανδίας και αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος της Ryanair, όταν αυτό έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ της Λευκορωσίας, προκειμένου οι Αρχές της χώρας να συλλάβουν τον δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς.

Το πρακτορείο Bloomberg αποκάλυψε πρώτο ότι μεταξύ όσων αποβιβάστηκαν -από τρία έως πέντε άτομα- στο Μινσκ βρισκόταν και Έλληνας επιβάτης, δίνοντας συνέχεια στο θρίλερ σχετικά με την ταυτότητά τους, με τον CEO της Ryanair μάλιστα να κάνει λόγο για παρουσία πρακτόρων της KGB εντός του αεροπλάνου.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-05/Ryanair-Minsk-plane.jpg.webp?itok=m3SjkdgY

Αποκαλύψεις σχετικά, έκανε και το κανάλι Belarus 1 της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με το εν λόγω μέσο ενημέρωσης, ο άνδρας φέρεται να δήλωσε πως πήρε την πτήση από την Αθήνα για το Βίλνιους με στόχο εκεί να επιβιβαστεί σε άλλη πτήση, για να μεταβεί στο Μινσκ όπου βρίσκεται η σύζυγός του, εξ ου και παρέμεινε στο Μινσκ, αναστατώνοντας τις αρχές, που τον θεώρησαν αρχικά σαν έναν από τους πράκτορες, που επέβαιναν στο αεροσκάφος, προκειμένου να φέρουν εις πέρας την κρατική αεροπειρατεία της Λευκορωσίας και τη σύλληψη του αντιφρονούντος δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς.

Δεδομένου ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Λευκορωσία, όπως μεταδόθηκε από το κανάλι, άδραξε την ευκαιρία και αποβιβάστηκε στο Μινσκ.

Μάλιστα, το δίκτυο της Λευκορωσίας φιλοξενεί και δηλώσεις on camera τόσο του Έλληνα όσο και των δύο Λευκορώσων που φέρεται να μην μπήκαν στην πτήση για Λιθουανία.