Συνετρίβησαν δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη

Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στην Επαρχία Μαλάτια, στο κεντρικό τμήμα της Τουρκίας, δύο μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (RF-4E Phantom), συνετρίβησαν.

Οι τέσσερις πιλότοι βρέθηκαν νεκροί την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, στα συντρίμμια των δύο τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Efkan Ala.

Τα δύο στρατιωτικά αεροσκάφη RF-4E έχασαν επαφή με την στρατιωτική βάση, κατά τη διάρκεια αναγνωριστικής πτήσης στην περιοχή Akcadag της επαρχίας Μαλάτια της Τουρκίας.

Οι ομάδες διάσωσης, η πυροσβεστική, ασθενοφόρα και ο στρατός, εστάλησαν στη σκηνή της συντριβής, μετά από αναφορές κατοίκων της περιοχής για συνεχόμενες εκρήξεις στο σημείο. Ωστόσο, η βαριά ομίχλη στην περιοχή εμποδίζει τα οχήματα των σωστικών συνεργείων να προσεγγίσουν το σημείο.

Με δήλωσή του ο Αρχηγός του Επιτελείου ανέφερε πως “οι έρευνες ξεκίνησαν άμεσα και δυστυχώς στα συντρίμμια των αεροσκαφών ανακαλύφθηκαν οι σωροί των πιλότων, οι οποίοι υπέστησαν μαρτυρικό θάνατο”.