Η Ε.Ε. «τρέχει» την παράδοση 50 εκατ. δόσεων των Pfizer/BioNTech (Video)

Στην επίσπευση παράδοσης των 50 επιπλέον εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων των Pfizer/BioNTech, κατά του νέου κορωνοϊού προχωρά η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Απριλίου, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τα εν λόγω εμβόλια που ήταν προγραμματισμένο να παραδοθούν  το τέταρτο τρίμηνο του 2021, όμως θα παραληφθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση το δεύτερο τρίμηνο, σημείωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ακόμα, η Γερμανίδα αξιωματούχος στις επίσημες ανακοινώσεις της, υπογράμμισε πως σήμερα οι εμβολιασμοί κατά της νόσου έφτασαν τα 100.000.000, στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η παράδοση των 50.000.000 δόσεων αντί-Covid εμβολίων των Pfizer/ΒιοΝtech, θα γινόταν το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους 2021, όμως θα παραληφθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το δεύτερο τρίμηνο, το οποίο ξεκίνησε ήδη τον Απρίλιο, όπως τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η εξέλιξη έρχεται καθησυχαστικά δίνοντας χρόνο για την εξέταση των εμβολίων της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, για τα οποία έχουν εγερθεί κάποιες ανησυχίες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οδήγησαν ακόμα και σε εκτιμήσεις ότι τα συμβόλαια της Κομισιόν με τις συγκεκριμένες εταιρείες για εμβόλια κατά της Covid-19, δεν πρόκειται να ανανεωθούν.