Περισσότερους από 100.000 νεκρούς από κορωνοϊό μετρά η Ιταλία-Πιέσεις στο σύστημα υγείας

Στην Ιταλία, από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι σήμερα, έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 100.103 άνθρωποι, ενώ σε πολλές περιφέρειες της χώρας το σύστημα υγείας δέχεται ισχυρές πιέσεις.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρχών στην Ιταλία, τα νέα περιστατικά κορωνοϊού το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανέρχονται σε 13.902, με τους θανάτους να υπολογίζονται σε 318. Στο μεταξύ, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Ντράγκι, εξέφρασε την εκτίμηση ότι  θα πρέπει να επιταχυνθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα.

Το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν 184.684 διαγνωστικά τεστ, με το ποσοστό θετικότητας στην Ιταλία να υπολογίζεται στο 7,5%. Στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, το ποσοστό των θετικών τεστ άγγιξε το 10%.

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε μάλιστα ότι οι παραλλαγές του κορωνοϊού αποτελούν πλέον περίπου το 70% των μολύνσεων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην χώρα.

Ισχυρές πιέσεις στις ΜΕΘ των νοσοκομείων στην Ιταλία

Παράλληλα, στις ΜΕΘ της πόλης Μπρέσια (πάντα στην περιφέρεια της Λομβαρδίας) έχει μείνει κενό μόνο το 10% των κλινών, ενώ και στην Φλωρεντία, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Ντάριο Ναρντέλα, «οι μολύνσεις αυξάνονται και η κατάσταση στα νοσοκομεία γίνεται όλο και πιο δύσκολη».

Υπενθυμίζεται ότι χθες στη χώρα καταγράφηκαν 20.765 κρούσματα και 207 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας βρίσκονται 95 περισσότεροι ασθενείς, και 687 περισσότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.