Υπέρ της μάσκας ο Μπάιντεν: «Παλαιολιθική λογική η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της»

H άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για τον κορωνοϊό, όπως αποφάσισαν οι κυβερνήτες του Τέξας και του Μισισίπι στις ΗΠΑ, ισοδυναμούν με «παλαιολιθική λογική» ενόψει της αύξησης του αριθμού των νεκρών λόγω της πανδημίας, ανέφερε την Τετάρτη ο πρόεδρος της χώρας, Τζο Μπάιντεν.

Στο ερώτημα αν θα ήθελε να στείλει ένα μήνυμα για τους κυβερνήτες, ο Μπάιντεν ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι είναι μεγάλο λάθος. Ελπίζω όλοι να το έχουν καταλάβει μέχρι τώρα, αυτές οι μάσκες έκαναν τη διαφορά».

Αν και παραδέχτηκε ότι η αυξανόμενη διαθεσιμότητα των εμβολίων καθιστά ευκολότερη την αναχαίτιση της πανδημίας, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε  ότι είναι επίσης κρίσιμης σημασίας όλοι να παραμείνουν σε εγρήγορση, να φορούν μάσκες, να πλένουν τα χέρια τους και να τηρούν τις αποστάσεις.

Λογική του Νεάντερταλ, ότι «τώρα, όλα πάνε καλά, βγάλτε τη μάσκα»

«Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι αυτή η λογική του Νεάντερταλ, ότι “Τώρα, όλα πάνε καλά, βγάλτε τη μάσκα, ξεχάστε τη”. Έχει ακόμη σημασία», υπογράμμισε.

«Είναι κρίσιμο, κρίσιμο, κρίσιμο, να ακούτε την επιστήμη: πλένετε τα χέρια σας, με ζεστό νερό, συχνά. Φοράτε μάσκα και τηρείτε τις αποστάσεις. Το ξέρω ότι το ξέρετε. Θα ήθελα να το ξέρουν και κάποιοι από τους εκλεγμένους αξιωματούχους μας», συνέχισε.

Επισημαίνεται ότι την Τρίτη ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, ήρε την υποχρεωτική χρήση μάσκας, λέγοντας ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά από την επόμενη εβδομάδα. Την ίδια απόφαση έλαβε στη συνέχεια και ο κυβερνήτης του Μισισίπι, Τέιτ Ριβς.