Αναστάτωση στο Μπάκιγχαμ: Η Μέγκαν Μαρκλ κατηγορείται από το προσωπικό για παρενόχληση

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Μπάκιγχαμ ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «The Times», η οποία έγραψε σήμερα ότι μια καταγγελία για παρενόχληση βοηθών από τη Μέγκαν Μαρκλ κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2018 από τον Τζέισον Νάουφ, ο οποίος εκείνο το διάστημα ήταν γραμματέας επικοινωνίας του πριγκιπικού ζεύγους.

Στο πλαίσιο αυτό, το παλάτι ανακοίνωσε πως θα εξετάσει τις κατηγορίες παρενόχλησης σε βάρος της Μέγκαν Μαρκ, την εποχή που εκείνη ζούσε στην βρετανική βασιλική οικογένεια.

«Είμαστε ξεκάθαρα πολύ ανήσυχοι από τις κατηγορίες στους Times, μετά τους ισχυρισμούς που έκαναν πρώην εργαζόμενοι του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ», επισημαίνει το βρετανικό παλάτι σε ένα δελτίο Τύπου. «Κατά συνέπεια, η ομάδα μας ανθρωπίνων πόρων θα εξετάσει τις συνθήκες που αποκαλύφθηκαν στο άρθρο», προσθέτει.

«Τα μέλη του προσωπικού, που ενεπλάκησαν εκείνη την εποχή, περιλαμβανομένων όσων αποχώρησαν από τον βασιλικό οίκο, θα κληθούν να συμμετάσχουν για να δούμε εάν μπορούν να αντληθούν διδάγματα», συνεχίζει η ανακοίνωση, σημειώνοντας παράλληλα ότι το Μπάκιγχαμ «δεν ανέχεται και δεν θα ανεχθεί την παρενόχληση στον χώρο εργασίας».

Την θλίψη της εκφράζει η Μέγκαν Μαρκλ

Ενόψει των εξελίξεων αυτών, η Μέγκαν Μαρκλ, μέσω εκπροσώπου Τύπου, εξέφρασε τη «θλίψη» της σε σχέση με τις κατηγορίες παρενόχλησης, την εποχή που ζούσε στους κόλπους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, οι οποίες αποκαλύφθηκαν λίγες ημέρες πριν από τη συνέντευξη που έδωσε στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Η ίδια «θλίβεται από την τελευταία αυτή επίθεση εναντίον του προσώπου της, πόσο μάλλον που η ίδια υπήρξε θύμα παρενόχλησης και εμπλέκεται στη στήριξη εκείνων που έχουν υποστεί πόνο και τραυματικά γεγονότα», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου. Και προσθέτει ότι «είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη δουλειά της για να υπερασπίζεται τη συμπόνοια σε ολόκληρο τον κόσμο και να συνεχίσει να πασχίζει να δίνει το παράδειγμα για το σωστό».

Οι δικηγόροι του ζευγαριού πάντως δήλωσαν στους Times ότι η εφημερίδα «χρησιμοποιήθηκε» από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, προκειμένου να πουλήσουν μια ιστορία «απόλυτα ψευδή», πριν από την προβολή, που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Μαρτίου, της συνέντευξης του Χάρι και της Μέγκαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ.