Η κόρη του Μπιλ Γκέιτς εμβολιάστηκε και τρολάρει τους συνωμοσιολόγους για το τσιπάκι

Την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έκανε η κόρη του Μπιλ Γκέιτς, ανακοινώνοντας το γεγονός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τρολάροντας παράλληλα τους υπέρμαχους των θεωριών συνωμοσίας, σε πολλές από της οποίες πρωταγωνιστεί ο πατέρας της.

Σύμφωνα με τη New York Post, η 24χρονη Τζένιφερ Γκέιτς σπουδάζει ιατρική στην πανεπιστημιακή σχολή Icahn School of Medicine του Mount Sinai, και είναι στο δεύτερο έτος των σπουδών της. Στην ανάρτηση που έκανε η ίδια, εξέφρασε τόσο την ευγνωμοσύνη που της δόθηκε η δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο, όσο και τις ευχαριστίες της προς τους επιστήμονες και το ιατρικό προσωπικό που μάχονται στην πρώτη γραμμή κατά του ιού.

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να αστειευτεί με όλους εκείνους που διατυπώνουν ακραίες θεωρίες γύρω από το εμβόλιο, όπως π.χ. ότι περιέχει κάποιου είδους «τσιπάκι» που έχει φτιάξει ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft για να «μπαίνει στο μυαλό τους» και να παρακολουθεί τις κινήσεις τους. Έτσι, ενημέρωσε τους ακόλουθούς της ότι, προς μεγάλη της λύπη, αυτό δεν συνέβη στην περίπτωσή της.

Τζένιφερ Γκέιτς: Όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιαστούν, τόσο πιο ασφαλείς θα είναι οι κοινότητές μας 

«Έχει περάσει περισσότερος από ένας χρόνος από τότε που εμφανίστηκε ο SarsCOV2 και πλέον έχουμε περισσότερες λύσεις, συμπεριλαμβανομένων εμβολίων, που συμβάλλουν στην προστασία ατόμων και κοινοτήτων. Είχα το προνόμιο να λάβω την πρώτη δόση mRNA, για να διδάξω τα κύτταρά μου να δημιουργούν μια προστατευτική, ανοσοποιητική αντίδραση απέναντι στον ιό.

Ως φοιτήτρια της ιατρικής και επίδοξη γιατρός, είμαι ευγνώμων για αυτήν την επιλογή που θα μου παρέχει προστασία και ασφάλεια για τη μελλοντική μου πρακτική. Ενθαρρύνω τους πάντες να ενημερωθούν και να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνουν το εμβόλιο μαζί με τις οικογένειές τους, όταν τους δοθεί η επιλογή. Όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιαστούν, τόσο πιο ασφαλείς θα είναι οι κοινότητές μας για όλους», επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η Τζένιφερ.

Η συγκεκριμένη  ανάρτηση  κλείνει μάλιστα με δύο υστερόγραφα, με την Τζένιφερ να επισημαίνει στο πρώτο ότι θα εξακολουθήσει να φορά τη μάσκα της (ή ακόμη και δύο) παρότι εμβολιάστηκε, και στο δεύτερο να «ενημερώνει» ότι δυστυχώς το εμβόλιο δεν εμφύτευσε τον ιδιοφυή πατέρα της στο μυαλό της. «Μακάρι το mRNA να είχε αυτή τη δύναμη», προσθέτει η Τζένιφερ Γκέιτς.