Δύο τεστ κορωνοϊού για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη Μ. Βρετανία

Ρεπόρτερ του καναλιού ITV ανέφερε σήμερα ότι όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Μ. Βρετανία, από την Τρίτη θα υποβάλλονται σε εξετάσεις για τον κορωνοϊό κατά τη δεύτερη και την όγδοη ημέρα μετά την άφιξή τους.

Σύμφωνα με τον Πολ Μπραντ, η βρετανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει επίσημα αυτό το νέο μέτρο αύριο. «Δεν αφορά μόνον αυτούς που φτάνουν από τις ”κόκκινες” χώρες που οδηγούνται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία, αλλά και αυτούς που απομονώνονται σε σπίτια», επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών για επισκέπτες στη Μ. Βρετανία

Η πολιτική της Βρετανίας για καραντίνα των ταξιδιωτών που φτάνουν στη χώρα από άλλες χώρες και περιοχές θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε χθες η βρετανική κυβέρνηση, μετά την κριτική που δέχθηκε ότι δεν κινείται αρκετά γρήγορα για την εφαρμογή των μέτρων.

Η υποχρεωτική καραντίνα δέκα ημερών σε πλαίσιο φιλοξενίας που θα παρέχει η κυβέρνηση ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον προηγούμενο μήνα, ενώ έχει σχεδιαστεί για τον πιο εντατικό έλεγχο των συνόρων, με στόχο τον εντοπισμό κρουσμάτων των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού, οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το βρετανικό πρόγραμμα εμβολιασμού.