Ανεβάζει τους τόνους η Φον ντερ Λάιεν: H AstraZeneca να παραδώσει τις 400 εκατ. δόσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο «πόλεμος» στο πεδίο των εμβολίων για τον κορωνοϊό. Η Κομισιόν αφότου έδωσε στη δημοσιότητα το συμβόλαιο που συνήψε με την εταιρεία AstraZeneca, ανακοίνωσε την έγκριση του σκευάσματος, με την πρόεδρο της Επιτροπής σε υψηλούς τόνους να ζητά από την εταιρεία να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις της.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνέστησε την έγκριση του εμβολίου κατά του COVID-19, που ανέπτυξαν η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για ανθρώπους άνω των 18 ετών.

Σαφές μήνυμα από τη Φον ντερ Λάιεν

Η ΕΕ περιμένει από την AstraZeneca να παραδώσει τα 400 εκατομμύρια δόσεις που έχουν συμφωνηθεί τονίζει η Πρόεδρος την Κομισιόν. «Μόλις εγκρίναμε το εμβόλιο της AstraZeneca στην αγορά της ΕΕ μετά τη θετική αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Περιμένω από την εταιρεία να παραδώσει τα 400 εκατομμύρια δόσεις όπως συμφωνήθηκε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε εμβόλια για τους Ευρωπαίους, τους γείτονες και τους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο», έγραψε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

AstraΖeneca: Αναπόφευκτες οι καθυστερήσεις των εμβολίων

Οι δυσλειτουργίες και οι καθυστερήσεις κατά την παρασκευή των εμβολίων για τον είναι αναπόφευκτες, δεδομένης της ταχύτητας με την οποία αναπτύχθηκαν, δήλωσε από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca, Πασκάλ Σοριό, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Έχουμε έτοιμες εκατομμύρια δόσεις» για να ξεκινήσουν οι παραδόσεις στην ΕΕ, προσέθεσε. Η εταιρεία πιστεύει ότι έχει επιλύσει τα περισσότερα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη μονάδα που παρασκευάζει τα εμβόλια για την ΕΕ και η παραγωγικότητα θα βελτιωθεί σύντομα. Η AstraZeneca «εργάζεται 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα» για να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα και είναι «απολύτως επικεντρωμένη» στην αύξηση της παραγωγής για την Ευρώπη, υποστήριξε.