Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για τα νέα μέτρα: Πιστή στο δόγμα της «βλέποντας και κάνοντας»

Τη δική του απάντηση δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, μέσω ανακοίνωσης του, στην οποία επισημαίνει ότι η κυβέρνηση κάνει ξανά τα ίδια λάθη, ζητώντας παράλληλα τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Πιστή στο δόγμα της “βλέποντας και κάνοντας”, η κυβέρνηση συνεχίζει να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη και να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Συνεχίζει να αντιμετωπίζει την υγεία των πολιτών και την οικονομία με έναν διακόπτη που ανοιγοκλείνει, και αρνείται πεισματικά να λάβει συγκεκριμένα μέτρα, όπως:

  • Μαζικά και δωρεάν τεστ
  • Βελτίωση των συνθηκών στα Μέσα Μεταφοράς, όπου παρατηρούνται καθημερινά φαινόμενα ακραίου συνωστισμού – Εκτεταμένους ελέγχους σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, που παρατηρούνται οι μεγαλύτερες εστίες υπερμετάδοσης.

Καταλήγοντας και σε σχέση με την οικονομία, ζητάει τα εξής: «Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει είναι η ουσιαστική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων και ας σταματήσει επιτέλους να απορρίπτει τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση και τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας. Δεν γίνεται οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι να αφεθούν για μια ακόμη φορά στην τύχη τους».