Και διεμφυλικοί στο αμερικανικό στράτευμα με απόφαση Μπάιντεν

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατήργησε την απαγόρευση του Ντόναλντ Τραμπ για την κατάταξη διεμφυλικών ατόμων στο αμερικανικό στράτευμα, εκπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την προεκλογική του υπόσχεση.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε επιβάλει το σχετικό μέτρο, το οποίο δεν επέτρεπε σε διεμφυλικά άτομα να κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν πιστεύει πως η ταυτότητα φύλου δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την κατάταξη στο στράτευμα και πως η ισχύς της Αμερικής βασίζεται στην διαφορετικότητά της», επεσήμανε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

«Με το να επιτρέπουμε σε όλους Αμερικανούς που έχουν τα προσόντα, να υπηρετούν τη χώρα τους ένστολοι, αυτό είναι καλύτερο για τον στρατό και καλύτερο για τη χώρα, διότι μια ισχύς χωρίς αποκλεισμούς είναι μια πιο αποτελεσματική ισχύς. Με απλά λόγια, αυτό είναι το σωστό που πρέπει να γίνει και είναι προς το εθνικό μας συμφέρον», προσέθεσε.

Σημειώνεται ότι το 2016 ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα,  είχε επιτρέψει σε άτομα, που αυτοπροσδιορίζονται ανοιχτά διεμφυλικά, να κατατάσσονται στις ένοπλες δυνάμεις και να λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ «φρέναρε» την κατάταξη τους στο στράτευμα, επιτρέποντας στο εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό να συνεχίζει να υπηρετεί.