Το Βατικανό εμβολιάζει τους άστεγους της Ρώμης

Ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, τους δωρεάν εμβολιασμούς κατά του νέου κορωνοϊού για τους άστεγους της Ρώμης, το Βατικανό.

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στο κεντρικό δωμάτιο της Αίθουσας Ακροάσεων Πάπας Παύλος ο ΣΤ’, μία τεράστια αίθουσα, ανοιχτή συνήθως για το κοινό, όπου είθισται να τελείται και το εβδομαδιαίο κήρυγμα του Πάπα, η οποία όμως έχει κλείσει και προσωρινά έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, που πλήττει άγρια την Ιταλία.

Τη διαδικασία επέβλεπε ο 57χρονος καρδινάλιος Κόνραντ Κρατσιέφσκι, ο πολωνός επικεφαλής του παπικού γραφείου φιλανθρωπίας, ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά ηγετικό ρόλο στην φροντίδα των αστέγων της Ρώμης.

Ιταλία - Κορονοϊός: Το Βατικανό ξεκίνησε να εμβολιάζει τους άστεγους της Ρώμης

Εμβολιάστηκαν οι πρώτοι 25 άστεγοι

Οι πρώτοι 25 άστεγοι, οι οποίοι φροντίζονταν στις εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται το γραφείο αυτό, εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση του εμβολίου σήμερα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέσα στις ερχόμενες ημέρες θα εμβολιαστούν και άλλοι, όπως  βεβαιώνει σχετική ανακοίνωση.

Κορωνοϊός: Το Βατικανό ξεκίνησε να εμβολιάζει τους άστεγους της Ρώμης | The Indicator

Την περασμένη εβδομάδα ο 84χρονος πάπας Φραγκίσκος αλλά και ο προηγούμενος πάπας, ο 93χρονος Βενέδικτος, εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση. Ο πάπας Φραγκίσκος είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη στις αρχές του μήνα ότι όλοι θα πρέπει να εμβολιαστούν. Είναι μια ηθική επιλογή γιατί διακινδυνεύετε την υγεία σας, την ζωή σας, αλλά και τις ζωές των άλλων, δήλωσε τότε στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5.

Υπό τον Φραγκίσκο το Βατικανό έχει εγκαινιάσει μια σειρά από δομές για να βοηθήσει τον άστεγο πληθυσμό της Ρώμης, μεταξύ των οποίων  μία κλινική, εγκαταστάσεις καθαριότητας καθώς και υπηρεσίες για κούρεμα και γενικότερα φροντίδα ατομικής υγιεινής και πλυσίματος ρουχισμού.