Μετά το γκολφ, υποχώρησε ο Τραμπ: Υπέγραψε την παροχή βοήθειας 900 δισ. δολ. για την πανδημία

Μετά από μερικές ημέρες γιορτής, αλλά και αγωνίας, πολλά πισωγυρίσματα, αλλά και ασφυκτικές πιέσεις, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε τελικά το νόμο για την παροχή χρηματικής βοήθειας σε όσους πλήττονται από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, παρότι αρχικά τον απέρριπτε δηλώνοντας, πως τα χρήματα που προβλέπονται σε αυτόν δεν είναι αρκετά.

Γκολφ και υπογραφή

Παρότι ο ίδιος πέρασε την Κυριακή του παίζοντας γκολφ, τελικά ο Τραμπ φαίνεται ότι υπέκυψε στις πιέσεις μελών του Κογκρέσου που ανήκουν τόσο στους Δημοκρατικούς όσο και στους Ρεπουμπλικάνους, και υπέγραψε το βράδυ της Κυριακής το σχέδιο νόμου για ανακούφιση στους πληττόμενους από την πανδημία, ύψους 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Σύντομα καλά νέα»

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε και το σχέδιο νόμου για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, που αποτρέπει την αναστολή λειτουργίας τομέων του ομοσπονδιακού κράτους, του επιλεγόμενου shutdown. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εξηγήσει γιατί έκανε τη στροφή 180 μοιρών, απλώς αρκέστηκε να κάνει ανάρτηση το πολυαγαπημένο του Twitter, με την οποία υποσχόταν «καλά νέα» σύντομα.