Μήνυμα αισιοδοξίας από τη Γαλλία-Μείωση στον αριθμό κρουσμάτων και νοσηλευομένων

Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η χώρα θα κερδίσει τη μάχη που δίνει ενάντια στον κορωνοϊό, αλλά αυτή θα διαρκέσει αρκετά, καθιστώντας σαφές ότι το lockdown δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η ψυχική υγεία των ανθρώπων στη χώρα έχει επιδεινωθεί κατά το δεύτερο lockdown εξαιτίας του άγχους και της αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία.

21.150 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Γαλλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Η χώρα ανακοίνωσε σήμερα 21.150 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες, ενώ χθες είχε ανακοινώσει 28.383.Το σύνολο των μολύνσεων από την αρχή της της πανδημίας ανέρχεται πλέον σε 2.086.288.

Mείωση του αριθμού των νοσηλευομένων

Στο μεταξύ, ανώτερος αξιωματούχος της δημόσιας υγείας δήλωσε ότι για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με COVID-19 κατέγραψε μείωση.

Σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, ο αριθμός των νοσηλευομένων ανέρχεται σε 32.345, συμπεριλαμβανομένων 4.653 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Επίσης, τις τελευταίες 24 ώρες 429 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της νόσου. Από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί επισήμως 47.127 θάνατοι.

Αποτελεσματικό το lockdown στη Γαλλία

Δεδομένου ότι τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας σε μεγάλες γαλλικές πόλεις στα μέσα Οκτωβρίου απέτυχαν να αποδώσουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, το Παρίσι επέβαλε στις 30 Οκτωβρίου ένα lockdown διαρκείας ενός μήνα, αν και λιγότερο αυστηρό από αυτό που ίσχυε κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Οι θετικές ωστόσο εξελίξεις, όπως η μείωση των νοσηλειών, έχουν οδηγήσει σε εκκλήσεις για χαλάρωση των απαγορεύσεων το συντομότερο δυνατόν.