Τις «πληγές» της μετρά η Ευρώπη μετά την αναζωπύρωση της πανδημίας-Ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος βασίζεται σε επίσημες πηγές, η Ευρώπη ξεπέρασε σήμερα τα 10.000.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, μετά την εμφάνιση των πρώτων μολύνσεων τον Ιανουάριο, τα οποία σηματοδότησαν και επισήμως την έναρξη της πανδημίας στη Γηραιά Ήπειρο.

Συγκεκριμένα, η Ευρώπη αποτελεί την τρίτη πληγείσα από το νέο ιό περιοχή παγκοσμίως, πίσω από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (11.200.000 μολύνσεις) και την Ασία (10.500.000 μολύνσεις).

Αναφορικά με τον συνολικό αριθμό θανάτων από την αρχή της πανδημίας, η Ευρώπη βρίσκεται στη δεύτερη θέση με σχεδόν 275.000 θύματα, πίσω από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (σχεδόν 399.000) και μπροστά από τις ΗΠΑ και τον Καναδά (239.000).

Σημειώνεται μάλιστα ότι η Ευρώπη είναι σήμερα η περιοχή στον κόσμο όπου η επιδημία εξαπλώνεται με ταχύτερο ρυθμό. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν εντός μιας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 41%, ενώ οι μισές από τις νέες μολύνσεις που ανιχνεύθηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες παγκοσμίως, εντοπίστηκαν στη Γηραιά Ήπειρο.