Φρίκη: Γυναίκα αποκεφαλίστηκε σε ναό στη Νίκαια της Γαλλίας – Τρεις νεκροί από την επίθεση (Εικόνες & Video)

Νέα φρικιαστική επίθεση με μαχαίρι την Πέμπτη κοντά, αλλά και εντός εκκλησίας της Νίκαιας, στη Γαλλία όπου σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης υπάρχουν τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες, ενώ οι λεπτομέρειες είναι ανατριχιαστικές, καθώς μία γυναίκα εντοπίστηκε αποκεφαλισμένη, μέσα στον ναό της Notre Dame στην Νίκαια, της νότιας Γαλλίας.

Η άγρια επίθεση έγινε περίπου στις εννέα το πρωί, τοπική ώρα, σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στην Νίκαια της νότιας Γαλλίας, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία της πόλης.

Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης επαναλάμβανε τη φράση «Αλάχου Άκμπαρ» (Ο θεός είναι Ύψιστος), συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Αναζητούνται αναζητούνται πιθανοί συνεργοί του.

Συναγερμός στη Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια - Δύο νεκροί, πολλοί τραυματίες - Συνελήφθη ο δράστης

Η ακροδεξιά πολιτικός Μαρίν Λεπέν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο γαλλικό κοινοβούλιο στο Παρίσι, ανέφερε «αποκεφαλισμό» στη διάρκεια της επίθεσης.

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια – Τρεις νεκροί (εικόνες) | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε στο Twitter «τρομοκρατική» την επίθεση. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στη Νίκαια σπεύδουν ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ μετά την επίθεση.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές ποιο ήταν το κίνητρο του δράστη ή αν η επίθεση συνδέεται με τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, τα οποία οι μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα.

Η υπηρεσία της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Γαλλίας επιβεβαίωσε πάντως, ότι κλήθηκε να ερευνήσει τη σημερινή επίθεση. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Νταρμανέν,  δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Γαλλία: Τρεις οι νεκροί της επίθεσης σε εκκλησία της Νίκαιας - Μια γυναίκα αποκεφαλίστηκε - Sputnik Ελλάδα

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί, ανέφερε λίγο μετά το τραγικό συμβάν, στο Twitter, πως ένας ύποπτος συνελήφθη μετά το περιστατικό και εκτίμησε, ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Η επίθεση με μαχαίρι διαπράχθηκε στη σκιά της αντιπαράθεσης που έχει πυροδοτηθεί, μετά την άγρια δολοφονία –σε επίθεση τζιχαντιστή στις 16 Οκτωβρίου- του 47χρονου  Γάλλου καθηγητή ιστορίας, Σαμουέλ Πατί, ο οποίος είχε παρουσιάσει σκίτσα του Μωάμεθ κατά τη διάρκεια μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Ο τζιχαντιστής έστησε καρτέρι και αποκεφάλισε τον άτυχο καθηγητή, σε κεντρική περιοχή του Παρισιού και η σημερινή επίθεση στη Νίκαια έγινε με και με την ίδια φρικιαστική μέθοδο του αποκεφαλισμού, εντός μάλιστα μεγάλου  Χριστιανικού ναού της πόλης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, υπερασπίστηκε την ελευθερία της έκφρασης μετά τη δολοφονία του καθηγητή.

Στον μουσουλμανικό κόσμο, πιστοί αντέδρασαν κατεβαίνοντας σε διαδηλώσεις εναντίον των δηλώσεων και της στάσης του προέδρου της Γαλλίας, ενώ σε πολλές χώρες έχουν αρχίσει εκστρατείες μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

Κάλεσμα για μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων απηύθυνε και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις σχέσεις Άγκυρας – Παρισιού να βρίσκονται σε κρίση, με την Τουρκία να αντιδρά και για το νέο σκίτσο του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, που απεικονίζει τον Ερντογάν, σε ένα τολμηρό σκίτσο με αναφορά στον προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ.