Ασταμάτητος ο Ντόναλντ Τραμπ: Αποκαλεί «ηλίθιο» τον επιδημιολόγο Άντονι Φάουτσι

Τον εκνευρισμό και τα παράπονά του για τον κορυφαίο επιδημιολόγο και συντονιστή των προσπαθειών για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με μέλη του προεκλογικού του επιτελείου.

Συγκεκριμένα, στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του ίδιου και μελών του προσωπικού που συντονίζουν την προεκλογική του εκστρατεία, ο Τραμπ αποκάλεσε τον Φάουτσι «ηλίθιο», για να συμπληρώσει ότι δεν μπορεί να τον απολύσει λόγω της εκτίμησης που χαίρει μεταξύ της κοινής γνώμης.

«Ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει τον Φάουτσι και όλους αυτούς τους ηλιθίους», φέρεται να δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσκαλώντας και τους δημοσιογράφους να ακούσουν τη συνομιλία.«Κάθε φορά που βγαίνει στην τηλεόραση σκάει βόμβα», προσέθεσε.

Ο Ντόναλντ Τράμπ  μεταξύ άλλων τόνισε ότι «εάν ακούγαμε τον επιδημιολόγο, τότε θα είχαμε 700.000 με 800.000 θανάτους Αμερικανών».

Αφορμή για τις παραπάνω δηλώσεις αποτέλεσαν τα όσα είχε πει ο Άντονι Φάουτσι όταν είχε εμφανιστεί στην εκπομπή «60 λεπτά» του CBS. Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος επιδημιολόγος είχε δηλώσει ότι δεν εκπλήσσεται που ο Τραμπ διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό. «Ανησυχούσα ότι θα αρρωστήσει όταν τον είδα σε μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση μέσα στο πλήθος, χωρίς μέτρα απόστασης και σχεδόν κανένας να μην φοράει μάσκα» είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Επισημαίνεται ότι Ο 79χρονος Άντονι Φάουτσι είναι ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες στις ΗΠΑ και διατελεί πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών από το 1984.