Παραληρεί ο τουρκικός Τύπος: Μέχρι σε "πολιορκία ελληνικών νησιών", φτάνουν τα επιθετικά σχέδια του Ερντογάν

Νέο προκλητικό δημοσίευμα της Turkiye, που φτάνει στο σημείο να αναφέρει: «Κλειδί στο Βόσπορο, πολιορκία στα νησιά. Έχουμε το δικαίωμα να μπλοκάρουμε τη διέλευση των ελληνικών καραβιών από τα στενά και θα πολιορκήσουμε τα νησιά, τα οποία θα αποστρατικοποιηθούν. Να κόψουμε την επαφή μας με την Αθήνα».

ΤURKIYE

«Βάλαμε τη Λωζάνη στο τραπέζι. Η Τουρκία άνοιξε την κάρτα της Λωζάνης απέναντι στην Αθήνα που αυξάνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Προειδοποίησε την Ελλάδα για τη Χἰο που πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένη –  Μετά τη συντήρηση το Ορούτς Ρείς θα ταξιδέψει νότια του Καστελλόριζου. Οι έρευνες θα έχουν διάρκεια 2 μήνες».

 

«Κλειδί στο Βόσπορο, πολιορκία στα νησιά.  Έχουμε το δικαίωμα να μπλοκάρουμε τη διέλευση των ελληνικών καραβιών από τα Στενά,και να πολιορκήσουμε τα νησιά τα οποία στρατικοποιήθηκαν. Να κόψουμε την επαφή τους με την Αθήνα!», καταλήγει το άκρως προκλητικό δημοσίευμα της εφημερίδας.

HURRIYET

Στο ίδιο μοτίβο η Χουριέτ: «’Επ᾽αυτοφώρω στην Αθήνα. Η Τουρκία απάντησε στην Αθήνα που  είχε ανακοινώσει πως θα κάνει ασκήσεις στη Χίο. Η Τουρκία με. Ναvtex απάντησε και κατέγραψε πως παραβιάζει τη Λωζάνη και το ανακοίνωσε σε όλο τον κόσμο».

SABAH

«Δυο Navtex για το Γιαβούζ και τη Λωζάνη», σιγοντάρει το επιθετικό προς την Ελλάδα κλίμα και η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ.