Ο γύρος της Ευρώπης με μια ματιά

eu_russia

Η Ρωσία απειλεί να “απαντήσει”  στις τελευταίες κυρώσεις της Ε.Ε.

Το Ρωσικό ΥΠΕΞ απειλεί να “απαντήσει” στις πρόσφατες κυρώσεις τις Ε.Ε. με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία, ενώ χαρακτηρίζει ως ασυνεπή και παράλογη της στάση της Ευρώπης έναντι της Ρωσίας, τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ που προβλέπει την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή της Ουκρανίας.

Από την πλευρά τους, οι ευρωπαίοι και αμερικανοί αξιωματούχοι εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το μέλλον της εκεχειρίας, την οποία θεωρούν εύθραυστη με ευθύνη της ρωσικής πλευράς.

lepen

Μαρί Λεπέν: Η Γαλλία πρέπει να αναγνωρίσει την Κριμαία ως Ρωσική επικράτεια

Να αναγνωρίσει την Κριμαία ως τμήμα της ρωσικής επικράτειας και να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τη Μόσχα, κάλεσε τη Γαλλική Κυβέρνηση,  η εκπρόσωπος της Άκρας Δεξιάς  Μαρί Λεπέν σε συνέντευξη της σε περιοδικό της Πολωνίας.

poutinouggaria

Διαδηλώσεις κατά της επίσκεψης Πούτιν στην Ουγγαρία

Με  κεντρικό σύνθημα “όχι στον Πούτιν – ναι στην Ευρώπη” περίπου 2000 πολίτες βγήκαν στους δρόμους της Βουδαπέστης, για να διαμαρτυρηθούν για τη σημερινή επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στη χώρα τους. Οι διαδηλωτές κατηγορούν τον Πρωθυπουργό Viktor Orban για την πολιτική προσέγγισης με τη Μόσχα, που εφαρμόζει.

Επιμέλεια: Ελένη Γεννητσεφτσή