Η Μαντλίν δολοφονήθηκε: Γιατί αναζητούν την πρώην σύντροφο, του Γερμανού παιδόφιλου (Εικόνες)

Στο τέλος του φαίνεται πως φτάνει μετά από 13 ολόκληρα χρόνια, το θρίλερ της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν που απήχθη από τουριστικό κατάλυμα της Πορτογαλίας στα 3 της χρόνια.

Υπόθεση Μαντλίν: Λεπτό προς λεπτό τι συνέβη το μοιραίο βράδυ που ...

Η σημαντική αυτή εξέλιξη, ήρθε μετά από την κινητοποίηση των γερμανικών Αρχών για την ανεπίσημη ομολογία του Christian Brueckner ότι γνωρίζει την τύχη του παιδιού.

Ο Γερμανός παιδόφιλος ενδέχεται να αποφυλακιστεί ενώ οι Αρχές αναζητούν και την πρώην σύντροφό του, η οποία έχει καταγωγή από το Κόσοβο.

Οι αστυνομικοί ελπίζουν πως η μαρτυρία της γυναίκας θα αποτελέσει το «κλειδί» αφού διέμενε μαζί με τον παιδόφιλο στο τουριστικό θέρετρο Praia da Luz όταν εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα και φωτογραφίες, ώστε  να βρεθεί η γυναίκα:

Ο Brueckner βρίσκεται φυλακισμένος στη Γερμανία για τον βιασμό μίας 72χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας στο τουριστικό θέρετρο Algarve, 18 μήνες πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Την Κυριακή θα μπορεί να κάνει αίτηση αποφυλάκισης αφού θα συμπληρωθούν 18 μήνες κράτησης.

Ο παιδόφιλος έχει επίσης καταδικαστεί σε 21 μήνες φυλάκισης για εμπόριο ναρκωτικών. Συνελήφθη στο Μιλάνο το 2018, καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του,  ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Τον βιασμό της Αμερικανίδας τουρίστριας τον ομολόγησε μετά τη σύλληψη του για ναρκωτικά, αφού οι Αρχές εντόπισαν DNA δικό του στο εξοχικό της γυναίκας στο Algarve.

Όταν εξαφανίστηκε η Μαντλίν, ο Brueckner ζούσε σε σπίτι με 25 λεπτά απόσταση από το ξενοδοχείο, όπου διέμενε η οικογένεια ΜακΚαν.

Χθες είχε ανακοινωθεί, πως η Μαντλίν ΜακΚαν που εξαφανίστηκε πριν από 13 χρόνια στην Πορτογαλία θεωρείται πλέον επισήμως νεκρή και ενδέχεται να έχει δολοφονηθεί.

Η βρετανική αστυνομία σε συνεργασία με την γερμανική και την πορτογαλική ανακοίνωσαν από κοινού, σήμερα Παρασκευή, πως η Μαντλίν θεωρείται ακόμα αγνοούμενη, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία εάν είναι ζωντανή, ενώ Γερμανοί ερευνητές υποστηρίζουν πως η Μαντλίν δολοφονήθηκε.

Σε ανακοίνωσή της η γερμανική αστυνομία υποστηρίζει πως «υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι εκτός από τον ύποπτο που γνωρίζουν το έγκλημα και το πού αφέθηκε η σορός του μικρού κοριτσιού».

Γερμανός εισαγγελέας: Η Μαντλίν Μακάν είναι μάλλον νεκρή - CNN.gr

Οι γονείς της Μαντλίν, Κέιτ και Τζέρι θεωρούν «πολύ σημαντική» την τελευταία εξέλιξη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους, Κλάρενς Μίτσελ.

«Από τους χιλιάδες υπόπτους στο παρελθόν δεν είχε προκύψει κάτι σημαντικό», σχολίασε ο Μίτσελ στο BBC.