Διευρύνεται το κατηγορητήριο: Αντιμέτωπος με ποινή 40 χρόνων για τον φόνο του Φλόιντ, ο Σόβιν

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Μινεσότα Κιθ Έλισον που διερευνά την υπόθεση δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, τροποποίησε την κατηγορία εναντίον του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν αυξάνοντάς την σε φόνο δεύτερου βαθμού, απαγγέλλοντας κατηγορίες και εναντίον των τριών άλλων αστυνομικών, που ήταν παρόντες στο περιστατικό, σμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του θύματος, ενώ δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν τον Σόβιν, εκείνα τα κρίσιμα 8:46 λεπτά, που με το χέρι στην τσέπη και το βλέμμα ψυχρό και υπεροπτικό προς την κάμερα παρέμενε γονατισμένος πάνω στον λαιμό του 46χρονου, που εκλιπαρούσε για τη ζωή του, με τα λόγια που έμελλε να γίνουν σύνθημα: I can’t breathe…

Δολοφονία 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ: Εντάλματα σύλληψης για τους ...

Ο 44χρονος Σόβιν, που γονάτισε στον λαιμό του Φλόιντ, απολύθηκε από την αστυνομία – όπως οι τρεις συνάδελφοί του – και φυλακίστηκε στα τέλη Μαΐου. Αντιμετωπίζει πλέον μέγιστη ποινή κάθειρξης 40 ετών, σύμφωνα με το νέο κατηγορητήριο που κατατέθηκε στο δικαστήριο.

Για δολοφονία του Φλόιντ σε δεύτερο βαθμό κατηγορείται ο Σοβιν και ...

Ο Έλισον εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τους άλλους τρεις αστυνομικούς και αύξησε την εγγύηση σε κάθε έναν από αυτούς σε 1 εκατομμύριο δολάρια.

“Αυτό είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα για δικαιοσύνη” έγραψε σε tweet της η Δημοκρατική βουλευτής της Μινεσότα Έιμι Κλόμπουσαρ.

Συνελήφθησαν και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που εμπλέκονται στη ...

Οι άλλοι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση- ο Τόμας Λέιν, ο Αλεξάντερ Κουένγκ και ο Του Θάο, θα κατηγορηθούν για συναυτουργία και συνέργεια στη δολοφονία του Φλόιντ.

Ο Μπέντζαμιν Κραμπ, ο δικηγόρος της οικογένειας Φλόιντ, με tweet του ανέφερε ότι η οικογένεια υποδέχθηκε την είδηση ως μια “γλυκόπικρη στιγμή” και ήταν “πολύ ικανοποιημένοι” που ο Έλισον αύξησε την κατηγορία εναντίον του Σόβιν και απήγγειλε κατηγορίες και στους άλλους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

“Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στο δρόμο για δικαιοσύνη και είμαστε ικανοποιημένοι που αυτή η σημαντική ενέργεια έγινε, πριν η σορός του Τζορτζ Φλόιντ αναπαυθεί”, τόνισε ο Κραμπ σε ανακοίνωσή του.

Δολοφονία Φλόιντ: Κατηγορούμενοι και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί ...

Η κηδεία του 46χρονου αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, θα γίνει στις 9 Ιουνίου.

Σε συνέντευξη του στο CNN, ο Κραμπ πρόσθεσε πως ειπώθηκε στην οικογένεια Φλόιντ ότι η έρευνα συνεχίζεται και πως οι κατηγορίες μπορεί να τροποποιηθούν ξανά. Η οικογένεια, τόνισε ο δικηγόρος, πιστεύει ότι ο Σόβιν μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος και με κατηγορία φόνου πρώτου βαθμού.