Νέα δεδομένα στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν, με ταυτοποίηση παιδόφιλου υπόπτου

Νεότερες πληροφορίες έρχονται στο φως για την υπόθεση της μικρής Μαντλίν Μπεθ ΜακΚαν, που μετρά 13 χρόνια, καθώς ήταν 3 Μαΐου του 2007 όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το κρεβάτι της στην Πράια ντα Λουζ, στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, ενώ ήταν 3 ετών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν την ταυτοποίηση ενός υπόπτου, Γερμανού κρατούμενου, από την βρετανική αστυνομία.

Πρόκειται για 43χρονο Γερμανό υπήκοο, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε το τρίχρονο κοριτσάκι, καθώς εκείνη την περίοδο τριγυρνούσε την περιοχή της εξαφάνισης με ένα βαν.

Η Σκότλαντ Γιαρντ απευθύνει έκκληση για πληροφορίες τόσο για το φορτηγάκι όσο και για το δεύτερο όχημα του υπόποτου, μία Τζάγκουαρ. Ο 43χρονος ύποπτος μεταβίβασε το όχημα σε κάποιον άλλον, μία ημέρα μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

Ο ύποπτος είναι παιδόφιλος, και έχει ήδη καταδικαστεί πολλές φορές, ιδίως για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή φυλάκισης για «μια άλλη υπόθεση», όπως διευκρινίζει η αστυνομία.

Οι Γερμανοί ερευνητές είχαν «στενή συνεργασία» με τους Βρετανούς και Πορτογάλους συναδέλφους τους προκειμένου να καταφέρουν βρουν αυτόν τον νέο ύποπτο.

Ο άνδρας είχε ζήσει για καιρό στο Αλγκάρβε το διάστημα μεταξύ 1995 και 2007, για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα σπίτι που βρίσκεται μεταξύ του Λάγκος και της Πράια ντα Λουζ. Είχε επίσης εργαστεί στην περιοχή, κυρίως στον τομέα της εστίασης.

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, έβγαζε τα προς το ζην «διαπράττοντας εγκλήματα, ιδίως διαρρήξεις σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και παραθεριστικές κατοικίες», όπως και διακίνηση ναρκωτικών.