Ο κίνδυνος «εισαγόμενων» κρουσμάτων προβληματίζει τον ΠΟΥ

«Η μεγαλύτερη απειλή για την Κίνα είναι τα εισαγόμενα κρούσματα» είπε η Μάργκαρετ Χάρις, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μιλώνας την Τρίτη από τη Γενεύη, γεγονός που καταδεικνύει τους προβληματισμούς του ΠΟΥ για έναν νέο γύρο επίθεσης του Covid-19.

Παράλληλα,η Χάρις προχώρησε στην εκτίμηση ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να περιμένει να δει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε λιγότερο από 12 μήνες έκανε

Η ίδια αναφέρθηκε και στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού ανά τον κόσμο λέγοντας ότι σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, όπως στην Ιταλία και στην Ισπανία, μειώνεται αλλά υπάρχουν ακόμα εστίες έξαρσης όπως στη Βρετανία και την Τουρκία.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο το 90% των κρουσμάτων έρχονται από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Οπότε ακόμα δεν έχουμε δει την κορύφωση» πρόσθεσε η γιατρός Χάρις.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, ως τα μεσάνυχτα χθες, κατέγραψε 89 νέα επιβεβαιωμένα, από 108 μία ημέρα νωρίτερα, εκ των οποίων τα 86 μεταξύ ταξιδιωτών που μετέβησαν στη χώρα από το εξωτερικό.