Κορωνοϊός: Στο οξυγόνο ο Μπόρις Τζόνσον

Θεραπεία με οξυγόνο δέχεται πλέον ο Μπόρις Τζόνσον, αποκαλύπτει η Daily Mail. Ο Βρετανός πρωθυπουργός βρίσκεται από χθες το βράδυ σε νοσοκομείο του Λονδίνου, αφού ο πυρετός που του προκάλεσε ο κορωνοϊός δεν υποχώρησε.

Πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι «ρίσκαρε την υγεία του» εξακολουθώντας το διάστημα της ανάρρωσής του να εργάζεται με πυρετώδη ρυθμό.

Ένας βουλευτής υπονόησε μάλιστα ότι η επιθυμία να μιμηθεί τον ήρωά του, τον ακούραστο Γουίνστον Τσώρτσιλ, έκανε κακο στην υγεία του και ότι χρειάζεται ξεκούραση.

Mε τα συμπτώματα να επιμένουν επί δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με Covid- 19, o Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, διακομίστηκε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο «St Thomas», όπως αποκάλυψαν οι Times του Λονδίνου με την κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ να διερωτώνται εάν μπορεί να συνεχίσει την διακυβέρνηση της χώρας. Ένοπλοι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει χθες το βράδυ το κτίριο του νοσοκομείου «St Thomas», όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα των «Times». Από την πλευρά της, η Ντάουνινγκ Στριτ επιμένει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι επείγον περιστατικό και παραμένει επικεφαλής της κυβέρνησης.

 

«Μετά τη συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός εισήχθη απόψε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Αυτό είναι ένα προληπτικό βήμα, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα κορωνοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό», αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. Ο Τζόνσον ευχαρίστησε το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) για το έργο που προσφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση.