Ο κορωνοϊός «κατάπιε» την μπύρα Corona - Την συσχέτισαν με την εξάπλωση του ιού!

Τη διακοπή της παραγωγής και της διάθεσης των προϊόντων της από την Κυριακή,  ανακοίνωσε η μεξικανική ζυθοποιΐα Grupo Modelo που κατασκευάζει τη διάσημη μπύρα Corona  επικαλούμενη  το διάταγμα της κυβέρνησης για αναστολή της λειτουργίας όλων των μη ζωτικής σημασίας εταιρειών έως τις 30 Απριλίου.

Μολαταύτα, το διάταγμα περιλαμβάνει στις εξαιρέσεις τις βιομηχανίες του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Ο όμιλος Grupo Modelo διευκρίνισε ότι η προσωρινή διακοπή της παραγωγής της μπίρας δεν σχετίζεται με το όνομά της, ωστόσο αυτό το όνομα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και έγινε αντικείμενο αστείων σχετικών με τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, δημοσίευμα του BBC αναφέρει ότι φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο εμφανίζουν την εταιρεία πίσω από την παραγωγή της μπίρας Corona να έχει υποστεί σημαντικές απώλειες στις πωλήσεις εξαιτίας του κορονοϊού. Ωστόσο, η ίδια η εταιρεία αργότερα διέψευσε την εν λόγω πληροφορία.

Τ

Βέβαια, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, από το ξέσπασμα του κορονοϊού κι έπειτα πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν πως η μετάδοσή του σχετίζεται άμεσα με την κατανάλωση της μπύρας Corona. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Google και το indy100.com του Independent,  την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου είχαν αυξηθεί κατακόρυφα οι αναζητήσεις με τις λέξεις ”Coronavirus beer”, “Corona virus beer” και ”Virus corona beer”, καθώς πολλοί σε Αυστραλία, Αμερική, Καναδά, Ινδία και Ηνωμένο Βασίλειο πίστεψαν πως η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού οφείλεται στη γνωστή μπύρα, που τυγχάνει να έχει το ίδιο όνομα με το πρώτο συνθετικό της λέξης «coronavirus».

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 38% των Αμερικανών (που είναι και το πιο δυναμικό κοινό του brand) δηλώνει πως δεν θα αγόραζε για κανένα λόγο μπύρα Corona, ενώ ένα 14% απαντά πως δεν θα παρήγγελνε μπύρα Corona σε κοινή θέα. Μια άλλη έρευνα που διεξήγαγε το YouGov, αναφέρει ότι η πρόθεση των καταναλωτών να αγοράσουν τη συγκεκριμένη μπύρα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο χρόνων.  Η εταιρεία βέβαια είχε διαφορετική άποψη. «Οι πωλήσεις της μπύρας Corona παραμένουν υψηλές και ευχαριστούμε τους θαυμαστές του προϊόντος για τη συνεχή τους υποστήριξη», είχε δηλώσει η εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, Stephanie McGuane, στο CNN Business.