Πανδημία COVID-19: Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κλείνει τα σύνορά της για 30 ημέρες

Το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάστημα 30 ημερών, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, αποφάσισαν οι ηγέτες των χωρών μελών που συνεδρίασαν την Τρίτη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Επίσης, η Ε.Ε. θα «συντονίσει» την επιστροφή των Ευρωπαίων, που έχουν εγκλωβιστεί εκτός των γεωγραφικών ορίων της Εύρωπαϊκής Ένωσης και να επιστρέψουν στις χώρες διαμονής τους.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, συμφωνήθηκε να διεξαχθεί και νέα τηλεδιάσκεψη των ηγετών την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται, ότι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε εισηγηθεί τη Δευτέρα το κλείσιμο των συνόρων.

«Όσο λιγότερα τα ταξίδια, τόσο περισσότερο μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό. Κατά συνέπεια, προτείνω στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να εισάγουμε προσωρινούς περιορισμούς στα μη αναγκαία ταξίδια στην Ε.Ε.», ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Αυτοί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα πρέπει να ισχύσουν για περίοδο 30 ημερών, αλλά μπορούμε να την παρατείνουμε εάν κριθεί αναγκαίο», πρόσθεσε.