Κορωνοϊός: 650 κρούσματα στην Ιταλία - Τα περισσότερα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο

650 είναι πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία, ενώ οι νεκροί έφτασαν πλέον στους 17. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα η Ιταλική Πολιτική Προστασία.

Σε μια προσπάθεια επιστροφής στη συνηθισμένη καθημερινότητα, άνοιξε και πάλι τις πύλες του ο καθεδρικός ναός Ντουόμο του Μιλάνου. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, η ιταλική συμπρωτεύουσα πρέπει να αφήσει το γρηγότερο δυνατό πίσω της, την κατάσταση αυτή εκτάκτου ανάγκης.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιταλία, Κορωνοϊός, Νεκροί, Κρούσματα, Μιλάνο

Από την μεριά του, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, τόνισε ότι σκοπός του είναι να μπορέσουν να ξανανοίξουν, από την ερχόμενη Δευτέρα, τα σχολεία της περιοχής του.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης, Τζουζέπε Ιπόλιτο, στο μεταξύ, έκανε γνωστό ότι η Ιταλία, στο εξής, θα δημοσιοποιεί μόνον πόσα κρούσματα παρουσιάζουν επιπλοκές, και τον αριθμό των νεκρών. «Όπως προβλέπουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες», υπογράμμισε.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, Ιταλία και Γαλλία, τέλος, πραγματοποίησαν σήμερα στην Νάπολη την καθιερωμένη τους διακυβερνητική διάσκεψη και κατέστησαν σαφές ότι θα συνεργαστούν στενά για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Covid-19. Με στόχο «να προστατέψουν τους πολίτες τους, αλλά και όλους τους ευρωπαίους πολίτες», αλλά και επειδή είναι πεπεισμένες ότι χρειάζεται μια κοινή ευρωπαϊκή στάση, δεδομένης της διεθνούς αυτής απειλής.