Πολύωρη αγωνία με αναγκαστική προσγείωση Boeing της Air Canada στην Μαδρίτη (Live Videos)

Θετική έκβαση είχε η αγωνιώδης πτήση αεροσκάφους Boeing 767 της εταιρείας Air Canada που επέστρεψε στο αεροδρόμιο Αδόλφο Σουάρεθ Μπαράχας της Μαδρίτης πραγματοποιώντας αναγκαστική προσγείωση, καθώς όπως είχε αναφέρει ώρες πριν, αντιμετώπισε σοβαρό «τεχνικό πρόβλημα».

Σύμφωνα με την ΑΕΝΑ, τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, ο κυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου 30 λεπτά με την απογείωση του αεροσκάφους και ζήτησε να του δώσουν διάδρομο για κατεπείγουσα προσγείωση. Ακολούθως το αεροσκάφος συνοδευόμενο από μαχητικά έκανε κύκλους σε χαμηλά σχετικά ύψη, πάνω από την Μαδρίτη, προκειμένου να καταναλώσει καύσιμα και να μειώσει έτσι το βάρος του, για την προσγείωση. Η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, το μεγαλύτερο συνδικάτο των πιλότων της Ισπανίας ανέφερε ότι το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι ένα τμήμα του συστήματος προσγείωσης του αεροσκάφους έπεσε και μπήκε σε έναν από τους κινητήρες του.

 Ζωντανή σύνδεση με το αεροδρόμιο της Μαδρίτης:

 

Αποκλειστικό ηχητικό με την ενημέρωση του πιλότου προς τους επιβάτες για το πρόβλημα στον τροχό και την αναγκαστική επιστροφή στη Μαδρίτη έδωσε στο Twitter η εφημερίδα El Mundo:

Ο πιλότος, που κατόρθωσε να προσγειώσει άψογα το αεροσκάφος, μεταξύ άλλων αναφέρει «Αυτή την στιγμή κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο Baraias και πρόκειται να επιστρέψουμε στην Μαδρίτη για να προσγειωθούμε γιατί όπως γνωρίζετε είχαμε ένα μικρό πρόβλημα με έναν από τους τροχούς του αεροπλάνου κατά την απογείωση».