Βασιλική η αντιμετώπιση της Ελισάβετ της II: «Η οικογένειά μου & εγώ στηρίζουμε απόλυτα την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν»

Πως στηρίζει την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, αναφέρει σε δήλωσή της, μετά την έκτακτη σύσκεψη σήμερα η βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, στην ανακοίνωσή της, ανέφερε πως στηρίζει την απόφαση του πρίγκιπα και της Μέγκαν Μαρκλ, ωστόσο «θα προτιμούσα να εργάζονται full time, ως μέλη της βασιλικής οικογένειας».

Μένει ακόμα αρκετή δουλειά να γίνει προκειμένου να λυθούν «περίπλοκα ζητήματα» αλλά περιμένει οι τελικές αποφάσεις να παρθούν μέσα στις ερχόμενες μέρες.

«Σήμερα εγώ και η οικογένειά μου είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του. Η οικογένειά μου και εγώ στηρίζουμε απόλυτα την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να ξεκινήσουν μία νέα οικογενειακή ζωή», αναφέρει η βασίλισσα Ελισάβετ.

Παράλληλα η βασίλισσα διευκρίνησε πως το ζευγάρι κατέστησε σαφές, ότι δεν θα λαμβάνει δημόσιο χρήμα, από τους Βρετανούς φορολογούενος,  ακολουθώντας την επιθυμία του, να ζήσει οικονομικά ανεξάρτητο, από την Βασιλική οικογένεια, μοιράζοντας τον χρόνο του, μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και  βόρειας Αμερικής.

«Ο Χάρι και η Μέγκαν ξεκαθάρισαν πως δεν θέλουν να βασίζονται σε δημόσιους πόρους στην καινούρια τους ζωής. Συμφωνήθηκε πως θα υπάρχει μία μεταβατική περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας θα ζουν στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο», επισημαίνει, η ανακοίνωση και ότι τα πολλά ζητήματα που μένει να διευθετηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, θα διευθετηθούν εντός ολίγων ημερών.

“Statement from Her Majesty The Queen

Published 13 January 2020

Today my family had very constructive discussions on the future of my grandson and his family.

My family and I are entirely supportive of Harry and Meghan’s desire to create a new life as a young family. Although we would have preferred them to remain full-time working Members of the Royal Family, we respect and understand their wish to live a more independent life as a family while remaining a valued part of my family.

Harry and Meghan have made clear that they do not want to be reliant on public funds in their new lives.

It has therefore been agreed that there will be a period of transition in which the Sussexes will spend time in Canada and the UK.

These are complex matters for my family to resolve, and there is some more work to be done, but I have asked for final decisions to be reached in the coming days.

ENDS”

Ουίλιαμ και Χάρι διαψεύδουν: Ουδέποτε ασκήθηκε Bullying

Ως «ψευδές» και «προσβλητικό» απορρίπτουν οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι δημοσίευμα στο βρετανικό Τύπο για τη μεταξύ τους σχέση.

Εκπρόσωποι του δούκα του Κέμπριτζ και του δούκα του Σάσεξ ανέφεραν: «Παρά τις ξεκάθαρες διαψεύσεις, μία ψευδής ιστορία δημοσιεύεται σήμερα σε βρετανική εφημερίδα με εικασίες για τη σχέση μεταξύ του δούκα του Σάσεξ και του δούκα του Κέμπριτζ. Για αδερφούς που νοιάζονται τόσο βαθιά για θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας, η χρήση εμπρηστικής γλώσσας κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι προσβλητική και δυνητικά επιβλαβής».

Η δήλωση αναφέρεται σε δημοσίευμα των Times, οι οποίοι επικαλούμενοι κύκλους του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ γράφουν ότι το ζευγάρι «εξωθήθηκε» από τη βασιλική οικογένεια λόγω του «εκφοβισμού» από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος δεν υποδέχθηκε θετικά την έλευση της Μέγκαν Μαρκλ στην οικογένεια και διαρκώς έβαζε εκείνη και τον αδερφό του «στη θέση τους».