Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σε όλη μας τη ζωή προστάτευα τον Χάρι, αλλά δεν μπορώ να το κάνω πια. Θλίβομαι γι' αυτό»

Δημόσια εξέφρασε τη θλίψη και την απογοήτευσή του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, για τη ρήξη στη σχέση του με τον αδελφό του, πρίγκιπα Χάρι.

Σύμφωνα με προσωπικό φίλο του Δούκα που επικαλούνται οι κυριακάτικοι Times του Λονδίνου, ο William είπε επί λέξει: «Όλη μας τη ζωή έκανα ότι μπορούσα, για να προστατεύω τον αδερφό μου αλλά δεν μπορώ να το κάνω πια. Είμαστε ξεχωριστές οντότητες. Θλίβομαι για αυτό». «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, το μόνο που μπορώ να κάνω προσωπικά, είναι να προσπαθήσω να τους υποστηρίξω, με την ελπίδα ότι όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή θα είμαστε πάλι όλοι στο “ίδιο μήκος κύματος”. Θέλω να παίζουμε στην ίδια ομάδα».

Η βασίλισσα Ελισάβετ, κατέχοντας το ρεκόρ της πιο μακροχρόνιας παραμονής σε θρόνο της βρετανικής, αλλά και της παγκόσμια ιστορίας, έχει αντιμετωπίσει πολλές κρίσεις. Στην 68χρονη βασιλεία της, έχει διαχειριστεί σκάνδαλα και αδιέξοδα, αλλά η συγκεκριμένη κρίση, ακριβώς επειδή αφορά στην άρνηση, στην απαξίωση από τον αγαπημένο της εγγονό, πονάει σαν πισώπλατη μαχαιριά και είναι σαφές, ότι είναι καλά ενορχηστρωμένη από την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, η οποία ήδη κάνει κινήσεις, για να συνεχίσει την καριέρα της στον Καναδά, συζητώντας με την Disney και τον οίκο Givenchy, έχοντας μαζί της τον γιο του ζευγαριού Archie και ούσα βέβαιη, πως ο τρελά ερωτευμένος σύζυγός της, θα μείνει ανυποχώρητος απέναντι στην οικογένειά του, την οποία ο ίδιος αποκαλεί αστειευόμενος The Firm και θα την ακολουθήσει.

Μόλις τελείωσαν οι γιορτές και οι εστεμμένοι της Βρετανίας επέστρεψαν στα καθήκοντά τους, το ζεύγος Χάρι – Μέγκαν σόκαρε τόσο την Βρετανία, ανακοινώνοντας διαδικτυακά, μέσα από το Instagram, ότι εγκαταλείπει το παλάτι, τα βασιλικά καθήκοντα, για να ζήσει ανεξάρτητα τόσο οικονομικά, όσο και ουσιαστικά, μοιράζοντας τον χρόνο του στη Γηραιά Αλβιόνα και στην Βόρεια Αμερική.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσσεξ (ο τίτλος απονεμήθηκε από τη βασίλισσα μετά τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με την Αμερικανίδα ηθοποιό), επέλεξαν συγκεκριμένα να  μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ Βρετανίας και Καναδά.

«Οι Σάσσεξ» -όπως ονομάζουν τον Χάρι και τη Μέγκαν από τον τίτλο τους- θέλουν να πετάξουν από πάνω τους το βάρος του βασιλικού πρωτοκόλλου που τους περιορίζει την προσωπική ζωή.

Δήλωσαν ότι θα ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά και την επομένη, όλος ο βρετανικός Τύπος ανακοίνωσε τα περιουσιακά τους στοιχεία και τον προϋπολογισμό του «νοικοκυριού» τους.

Η Βασίλισσα έδωσε άτυπα διορία 72 ωρών, για τη διευθέτηση του θέματος και η κρίσιμη συνάντηση με τον πρίγκιπα Χάρι, έχει προγραμματιστεί για αύριο, ενώ θα γίνει παρουσία του πατέρα του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και του αδερφού του Δούκα του Cabridge, πρίγκιπα Ουίλιαμ.