Ξαφνική συνάντηση και κεκλεισμένων των θυρών Ερντογάν-Σάρατζ

Στο παλάτι του Ντολμάμπαχτσε, στην ευρωπαϊκή ακτή της Κωνσταντινούπολης, και κεκλεισμένων των θυρών, συναντήθηκαν σήμερα. για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και ο επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης Φάγεζ αλ-Σάρατζ.

Η συνάντηση που δεν περιλαμβανόταν στο επίσημο πρόγραμμα του προέδρου της Τουρκίας πραγματοποιείται λίγες ημέρες αφότου ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αποστολής τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη για την υποστήριξη της κυβέρνησής του.

 

 

Ο αλ-Σάρατζ βρίσκεται αντιμέτωπος με επίθεση των αντίπαλων δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ.

 

 Ο Πρόεδρος του Λιβυκού Κοινοβουλίου

«Η κυβέρνηση του Σάρατζ δεν είναι εξουσιοδοτημένη να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες», δηλώνει στην αγγλόφωνη αιγυπτιακή εφημερίδα «Egypt Today» ο Πρόεδρος του Λιβυκού Κοινοβουλίου κ. Αγκίλα Σάλεχ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής του Λιβυκού Κοινοβουλίου, ο κ. Σάλεχ επισημαίνει παράλληλα ότι θα ζητήσει την απόσυρση της διεθνούς αναγνώρισης της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του Σάρρατζ κατά την προσεχή συνεδρίαση του Αραβικού Κοινοβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου.