Ο Τραμπ, για τον... εαυτό του: Είμαι ο καλύτερος φίλος που είχε ποτέ το Ισραήλ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι ο καλύτερος φίλος που είχε ποτέ το Ισραήλ, όπως δήλωσε ο ίδιος χθες Σάββατο σε ομιλία του προς την εβραϊκή κοινότητα της Φλόριντα.

Ο Τραμπ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, έκρινε επίσης ότι η εβραϊκή κοινότητα της Αμερικής έσφαλε με την ψήφο της στους Δημοκρατικούς υπό τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα. “Αρκετοί από εσάς ψήφισαν πρόσωπα της προηγούμενης κυβέρνησης .

Μια μέρα θα πρέπει να μου το εξηγήσετε αυτό διότι δεν πιστεύω ότι αυτοί αγαπούσαν πολύ το Ισραήλ”, σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε σύνοδο του Αμερικανοϊσραηλινού Συμβουλίου, μια οργάνωση στην οποία ανήκουν κυρίως ο δισεκατομμυριούχος Σέλντον Άντελσον και η σύζυγός του Μίριαμ, δύο από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Τραμπ.

Αντιθέτως, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε, αναφερόμενος και πάλι στον εαυτό του, πως “το εβραϊκό κράτος δεν είχε ποτέ καλύτερο φίλο στον Λευκό Οίκο από τον πρόεδρό σας, τον Ντόναλντ Τραμπ”. Η εβραϊκή κοινότητα αποτελεί μια μικρή, αλλά ζωτικής σημασίας μερίδα του εκλογικού σώματος της Φλόριντα, η οποία είναι μια από τις πολιτείες που κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ είτε υπέρ των Δημοκρατικών είτε υπέρ των Ρεπουμπλικάνων.