Αντιμέτωπος με κατηγορίες για ανθρωποκτονία και συνωμοσία ο οδηγός του μοιραίου φορτηγού στο Έσσεξ

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία και συνωμοσία για την παράνομη διακίνηση ανθρώπων αντιμετωπίζει ο οδηγός της νταλίκας στην οποία εντοπίστηκαν τα πτώματα 39 ανθρώπων στο Έσσεξ.

Ο οδηγός της νταλίκας στην οποία εντοπίστηκαν τα πτώματα 39 ανθρώπων εμφανίστηκε μέσω βιντεοσύνδεσης στο βρετανικό δικαστήριο και υποστήριξε, πως δεν έχει καμία σχέση με το αποτρόπαιο έγκλημα.

Νωρίτερα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι αρχές της Βρετανίας έστειλαν έγγραφα στο Βιετνάμ ώστε να διενεργήσει ελέγχους για τέσσερις από τους 39 ανθρώπους που βρέθηκαν την Τετάρτη νεκροί στο φορτηγό – ψυγείο. έξω από το Λονδίνο, ανακοίνωσε σήμερα η βιετναμέζικη κυβέρνηση.

Η Evening Standard αναφέρει ότι μάρτυρας δήλωσε ότι ο 25χρονος οδηγός λιποθύμησε, αφού κάλεσε ασθενοφόρο, αντικρίζοντας το μακάβριο θέαμα.

Η DailyMail σημειώνει ότι ο Μο έβαλε σε λειτουργία την ψύξη, 20 λεπτά πριν ανοίξει τις πόρτες και αντικρίσει τις σορούς.

Στον ιστότοπο της κυβέρνησης αναφέρεται ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Μπούι Τανχ Σον δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι φάκελοι παραδόθηκαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης του Βιετνάμ για «συντονισμό της διαδικασίας ταυτοποίησης».

«Το υπουργείο Εξωτερικών δημιουργεί φακέλους για τα πιθανά θύματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι Βιετναμέζοι πολίτες ήταν μεταξύ των θυμάτων», τόνισε ο Σον.

Αρχικά η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι τα θύματα ήταν Κινέζοι, αλλά πολλές οικογένειες από το Βιετνάμ έχουν εκφράσει φόβους ότι υπάρχουν συγγενείς τους μεταξύ των νεκρών.

Οι ερευνητές εξετάζουν τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες το φορτηγό αυτό ήταν ένα από τρία που μετέφεραν συνολικά περίπου 100 μετανάστες.