Η Κέιλαρ Μιούλερ ήταν εργαζόμενη σε ανθρωπιστική οργάνωση στην Αριζόνα όταν έπεσε θύμα απαγωγής από το Ισλαμικό Κράτος, τον Αύγουστο του 2013 στο Χαλέπι της Συρίας ενώ αναζητούσε νοσοκομείο. Ο εφιάλτης άρχισε για να τελειώσει μόνο με τον θάνατο.

Το όνομά της, έδωσαν οι Αμερικανοί στην επιχείρηση κατά την οποία σκοτώθηκε ο επικεφαλής του ISIS, όπως αποκάλυψε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ.

Τον Φεβρουάριο του 2015 γνωστοποιήθηκε ότι η Μιούλερ έχασε τη ζωή της σε ηλικία 26 ετών. Οι τζιχαντιστές υποστήριξαν ότι η Μιούλερ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής της Ιορδανίας στη Ράκα, ενώ το σώμα της δεν βρέθηκε ποτέ.

Η Μιούλερ φέρεται να βασανίστηκε, αλλά και να έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Αλ Μπαγκντάντι : Γιατί η επιχείρηση που τον οδήγησε στον θάνατο ονομάστηκε «Κέιλα Μιούλερ» | in.gr

 

«Αυτό που έκανε αυτός ο άνθρωπος στην Κέιλα -την απήγαγε. Την κράτησε σε αρκετές φυλακές. Την κρατούσαν σε αυστηρή απομόνωση. Βασανίστηκε. Την τρομοκράτησαν. Στο τέλος τη βίασε ο ίδιος ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Είτε τη σκότωσε είτε ήταν συνεργός στον φόνο της» δήλωσε ο πατέρας της Μιούλερ στην Arizona Republic.

Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας έλαβε – μετά την επιβεβαίωση του θανάτου της – ένα γράμμα της γραμμένο από τη φυλακή: «Είδα το φως μέσα στο σκοτάδι και έμαθα ότι ακόμα και μέσα στη φυλακή μπορεί κανείς να είναι ελεύθερος. Συνειδητοποίησα ότι υπάρχει κάτι καλό σε κάθε κατάσταση και ορισμένες φορές πρέπει να το αναζητήσουμε».

Μιλώντας στο NBC ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν είπε για την επιχείρηση του Σαββάτου «φέραμε τη δικαιοσύνη στον άνδρα που αποκεφάλισε τρεις Αμερικανούς, δύο δημοσιογράφους και μια εργαζόμενη σε ανθρωπιστική οργάνωση» αναφερόμενος στον Τζέιμς Φόλεϊ, τον Στίβεν Σότλοφ και τον Πίτερ Κάσιγκ, που έχασαν τη ζωή τους στα χέρια εκτελεστών των τζιχαντιστών το 2014.