Πυροβολισμοί έξω από συναγωγή στην Γερμανία - Τουλάχιστον δύο νεκροί - «Κλειστείτε στα σπίτια σας» λεει η αστυνομία

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί μετά από πυροβολισμούς έξω από συναγωγή  πόλη Χάλε της Γερμανίας γεγονός που σήμανε συναγερμό στις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild το περιστατικό συνέβη στο προάστιο Πάουλους της πόλης, με τον δράστη να ανοίγει πυρ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια γυναίκα και άλλο ένα άτομο και να τραυματιστούν αρκετά άτομα.

Το περιοδικό Stern αναφέρει ότι οι νεκροί είναι περισσότεροι κι ότι οι Αρχές κάλεσαν τους περιοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους ή να αναζητήσουν καταφύγιο.

Ο δράστης διέφυγε, ενώ σύμφωνα με την Bild άγνωστοι φέρονται να έριξαν χειροβομβίδα και στο εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης.

«Έχουμε ανάπτυξη [αστυνομικών] στη Χάλε», ανέφερε η τοπική αστυνομία στο Twitter.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα, σκοτώθηκαν άνθρωποι. Διενεργούμε επείγουσες έρευνες. Ο δράστης διαφεύγει. Παρακαλούμε μείνετε στα σπίτια σας ή αναζητείστε άλλον ασφαλή τόπο». Ωστόσο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο αστυνομία αναζητεί περισσότερους του ενός υπόπτους, που φέρονται να διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Στο μεταξύ οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn) έκλεισαν τον κεντρικό σταθμό της πόλης όσο συνεχίζεται η έρευνα.

Το περιστατικό συμπίπτει με την σημαντικότερη εβραϊκή γιορτή του έτους, εκείνη του Γιομ Κιπούρ, που είναι αργία για τους Εβραίους και εορτάζεται με νηστεία και προσευχή.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/germania-pyrobolismoi-exo-apo-synagogi-dyo-nekroi