Ο Ερντογάν χτυπάει τα τύμπανα του πολέμου - «Ανά πάσα στιγμή μπορεί να μπούμε στην Συρία»

«Είναι μια φράση την οποία επαναλαμβάνουμε συνεχώς: μπορεί να μπούμε στη Συρία οποιαδήποτε νύκτα χωρίς προειδοποίηση. Δεν υπάρχει θέμα να ανεχθούμε περισσότερο τις απειλές που προέρχονται απ’ αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή Τύπου,  πριν αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στην Σερβία

Ο Τούρκος Πρόεδρος επιβεβαίωσε σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ότι ο αμερικανικός στρατός ξεκίνησε την αποχώρηση του από την βόρεια Συρία. Η εν λόγω απόφαση έρχεται λίγες ώρες μετά το τηλεφώνημα που είχε χθες με τον Αμερικανό ομόλογο του, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι οι συνομιλίες Τούρκων και Αμερικανών αξιωματούχων για το θέμα θα συνεχιστούν ενώ αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον και να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Νοεμβρίου.

Επίσης, υπογράμμισε ότι θα συζητήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ την ζώνη ασφαλείας στην βόρεια Συρία, ενώ είπε ότι ελπίζει να επιλυθεί και η διαμάχη με την πώληση των αμερικανικών μαχητικών  F35.

H δήλωση για την αμερικανική αποχώρηση, που θα δώσει χώρο στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση, προκαλεί αβεβαιότητα για το μέλλον των Κούρδων μαχητών, οι οποίοι είναι σύμμαχοι της Ουάσινγκτον. Κατά το παρελθόν η Άγκυρα έχει εξηγήσει ότι θεωρεί τους Κούρδους της Συρίας συνεργάτες των Κούρδων του ΡΚΚ και τρομοκράτες.