Ξεκίνησε ο βομβαρδισμός του Διεθνή Συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους

Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και κρατών τα οποία συμμετέχουν στον Διεθνή Συνασπισμό έπληξαν τέσσερις μονάδες των τζιχαδιστών του ISIS, με έντεκα στο έδαφος του Ιράκ.

Οι επιδρομές αυτές έγιναν κοντά σε επτά ιρακινές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Ταλ Άφαρ, Κιρκούκ και Μπάιτζι, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός των ΗΠΑ την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ προέβη σε μια αεροπορική επιδρομή στη Ντέιρ Εζόρ, στη Συρία.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι επαναλήφθηκε η συμμετοχή αεροσκαφών της πολεμικής τους αεροπορίας στις επιδρομές εναντίον του ΙΚ.

“Τα αεροσκάφη του σμήνους των F-16 (της ΠΑ των ΗΑΕ) τα οποία εδρεύουν στην Ιορδανία εξαπέλυσαν σήμερα (Τρίτη) το πρωί επιδρομές εναντίον θέσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης Ντάες (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), επιτυγχάνοντας τον στόχο τους και επιστρέφοντας στη βάση τους χωρίς να υποστούν καμιά ζημιά”, ανέφερε η ανακοίνωση της στρατιωτικής διοίκησης των Εμιράτων.