Ο καπετάνιος του Costa Concordia επιμένει στην αθωότητά του

Καθώς η ετυμηγορία πλησιάζει στη δίκη του καπετάνιου Φραντσέσκο Σκετίνο του πλοίου Costa Concordia, που βυθίστηκε στις 13 Ιανουαρίου στο νησί Τζίλιο, στην Τοσκάνη, η ομάδα υπεράσπισης του παρουσίασε τα επιχειρήματά της, για την αθωότητα του.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης του καπετάνιου, καταλογίζουν λάθη στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος και στη δυσλειτουργία εξοπλισμού του πλοίου, συνθήκες που – όπως υποστηρίζουν – ευθύνονται για το θάνατο των 32 ανθρώπων και όχι ο πρώην καπετάνιος.

Από την πλευρά της η πλοιοκτήτρια εταιρεία υποδεικνύει ως μοναδικό υπεύθυνο της τραγωδίας τον καπετάνιο Φραντσέσκο Σκετίνο, αν και ήδη έχουν καταδικαστεί και άλλα άτομα για ανθρωποκτονία.

“Η εταιρεία Costa δεν εγκατέλειψε κανέναν. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Απλώς προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, είναι δικαίωμά του και οι δικαστές θα κρίνουν. Αλλά δεν εγκαταλείφθηκε από κανέναν. Αυτός εγκατέλειψε το πλοίο. Γι’ αυτό κατηγορείται”, δήλωσε ο δικηγόρος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Μάρκο ντε Λούκα.

Ο καπετάνιος Σκετίνο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εγκατέλειψε το Κόστα Κονκόρντια, ενώ και διέφυγε με λέμβο την ώρα που στο κατάστρωμα υπήρχαν ακόμα επιβάτες.