Δύο χιλιάδες ρωσικά αναγνωριστικά στρατεύματα στην Κριμαία

Την εμφάνισή τους, στην Κριμαία, έκαναν 2.000 ρωσικά αναγνωριστικά στρατεύματα, σύμφωνα με το Interfax, και περί τα 600 σύμφωνα με το RIA, όπου ξεκίνησαν γυμνάσια στην περιοχή.

Όσον αφορά την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων, το RIA επικαλείται τον Ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με τον οποίο ναυτικές αμυντικές δυνάμεις ξεκίνησαν στρατιωτικά γυμνάσια στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσήρτησε τον Μάρτιο.

Το Interfax, που κάνει λόγο για 2.000 ρώσους στρατιώτες, επικαλείται αξιωματούχο της ρωσικής Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης, τμήματα της οποίας βρίσκονται κοντά στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον οποίο τα γυμνάσια θα διαρκέσουν ένα μήνα.

Μια μόλις μέρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στο Μινσκ της Λευκορωσίας, (11/02), ο Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι “κοντά στην Μαριούπολη, μονάδες της εθνοφρουράς έσπασαν την άμυνα του εχθρού και προχώρησαν σε επίθεση”.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, ο Ανατόλι Στέλμαχ, ανακοίνωσε ότι “στη διάρκεια της νύχτας μεταξύ 10 και 11 Φεβρουαρίου σημειώθηκε αύξηση των επιθέσεων του εχθρού επί ουκρανικών θέσεων”.

Ένας άλλος εκπρόσωπος είπε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις δέχτηκαν επίθεση από τους αυτονομιστές σε 87 διαφορετικές περιπτώσεις και ότι οι συγκρούσεις είναι ιδιαίτερα σφοδρές στα περίχωρα της πόλης Ντεμπάλτσεβε, βορειοανατολικά του Ντονέτσκ.

Αύριο Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, οι ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας αναμένεται να συναντηθούν στο Μινσκ σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία.