«Σιγή ασυρμάτου» για τον θάνατο του γιου του εμίρη - Ο «ανεξήγητος» θάνατος και το πάρτι με σεξ και ναρκωτικά

«Ανεξήγητο» θεωρούν οι βρετανικές Αρχές τον θάνατο του γιου του Σουλτάνου του εμιράτου της Σάρτζα, και σχεδιαστή ανδρικής μόδας Καλίντ μπιν Σουλτάν Αλ Κασίμ, που  βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές, που μίλησαν στην Sun, στο ρετιρέ διαμέρισμά του στην πανάκριβη γειτονιά Νάιτσμπριτζ, βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών.

Όπως δήλωσε η πηγή: «Φαίνεται ότι υπήρξε ένα πάρτι όπου ορισμένοι καλεσμένοι έπαιρναν ναρκωτικά και έκαναν σεξ. Υπάρχει υπόνοια πως ο σεϊχης Καλίτ πέθανε ξαφνικά ως αποτέλεσμα της λήψης ναρκωτικών. Το προσωπικό έχει λάβει εντολές να κρατήσει το στόμα του κλειστό».

Δεύτερος τραγικός θάνατος για την οικογένεια του Εμίρη

Αφιερώματα έχουν πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στον Εμίρη, που έχασε άλλον έναν γιο σε ηλικία μόλις 24 ετών, το 1999, που πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης, με το πτώμα του να περιβάλλεται από σύριγγες στο πάτωμα του διαμερίσματός του στο East Grinstead.

Σχεδιαστής μόδας

Όσο για τον πρίγκιπα, γεννήθηκε στην Σάρτζα, αλλά μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ηλικία μόλις 9 ετών, όπου και φοίτησε στην αριστοκρατική σχολή Tonbridge στο Κεντ. Σπούδασε γαλλικά και ισπανικά στο Imperial College London προτού πάρει πτυχίο αρχιτεκτονικής στην Σχολή Καλών Τεχνών Central Saint Martins, όπου παρακολούθησε επίσης μαθήματα μόδας και ξεκίνησε τον δικό του οίκο «Qasimi Homme» το 2008.

Το πρώτο κατάστημα του πρίγκιπα στο Ηνωμένο Βασίλειο, άνοιξε στο Σόχο εκείνο το έτος, αλλά τα ρούχα του έχουν γίνει γνωστά σε όλο τον κόσμο και έχει πάρει μέρος σε εβδομάδες μόδας στο Λονδίνο, το Παρίσι και την Μέση Ανατολή.

Το υπουργείο Προεδρικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανέφερε σε δήλωσή του για τον θάνατο του πρίγκιπα: «Ο Πρόεδρος Σεΐχης Καλίφα μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναιάν, θρηνεί με θλίψη και πόνο τον θάνατο του σεΐχη Καλίντ Μπιν Σουλτάν Μπιν Μοχάμεντ Αλ Κασίμι, τον γιο του Ηγέτη της Σάρτζα, προσευχόμενος στον Αλλάχ τον Παντοδύναμο να αναπαύσει εν ειρήνη την ψυχή του και να δώσει στην οικογένειά του υπομονή και παρηγοριά».

«Ο κόσμος της μόδας έχασε έναν σπουδαίο φιλόσοφο»

Την ίδια ώρα, ένα αφιέρωμα δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό της εταιρίας ανδρικών ενδυμάτων του πρίγκιπα, η οποία αναφέρει: «Με μεγάλη θλίψη αναφέρουμε πως ο Καλίντ Αλ Κασίμι απεβίωσε απροσδόκητα την 1η Ιουλίου 2019. Ο Καλίντ είχε επαινεθεί για την επίμονη αλλά ευαίσθητη διερεύνηση των κοινωνικοπολιτικών θεμάτων, ειδικά εκείνων που αφορούν την Μέση Ανατολή και την ενίοτε τεταμένη σχέση της με την Δύση, θέμα που του ήταν πολύ οικείο λόγω της ανατροφής του. Ο στόχος του ήταν να δημιουργήσει έναν κόσμο γεμάτο από όμορφα κατασκευασμένα προϊόντα με έμπνευση από πολιτιστικές, κοινωνικές και πολιτικές επιρροές. Ο κόσμος του μόδας έχασε έναν σπουδαίο φιλόσοφο και καλλιτέχνη και ζητάμε τον σεβασμό της ιδιωτικότητας της οικογένειας, της ομάδας του και του εμπορικού σήματος, αυτή την δύσκολη περίοδο».