Ελεύθερη η Κάρολα Ρακέτε - Επιμένει υποσχόμενος την απέλασή της, ο Σαλβίνι

Την άμεση απελευθέρωση της πλοιάρχου του Sea Watch, Καρόλα Ρακέτε διέταξε ιταλικό δικαστήριο, όταν η δικαστής Αλεσάντρα Βέλα απεφάνθη σήμερα, ότι η Ράκετε δεν παραβίασε κανέναν νόμο.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι η Γερμανίδα καπετάνισσα δεν παρέβη το νόμο και ενήργησε με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η 31 χρονη Ρακέτε παρέβη της εντολές του ιταλικού ναυτικού και μπήκε στο λιμάνι της Λαμπεντούζα το Σάββατο. Το Sea Watch 3 συγκρούστηκε με σκάφος του ιταλικού λιμενικού, βγάζοντας στη στεριά 41 μετανάστες που είχε διασώσει. Συνελήφθη άμεσα και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Όπως μεταδίδει το euronews.com η κα Ρακέτε στην απολογία της, ζήτησε συγγνώμη για τη σύγκρουση με το ιταλικό σκάφος, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για ατύχημα και εξήγησε ότι μόνη της έννοια ήταν η προστασία των μεταναστών που βρίσκονταν στη θάλασσα για πάνω από δυο εβδομάδες.

Η απόφαση του ιταλικού δικαστηρίου θεωρείται πλήγμα έναντι του ισχυρού άνδρα της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, που ζητούσε επίμονα την καταδίκη της.

Ο ίδιος έσπευσε να δηλώσει μάλιστα, ότι περίμενε μια πιο αυστηρή στάση από την Ιταλική δικαιοσύνη και υποσχέθηκε επιμένοντας, πως θα απελάσει την Ρακέτε το συντομότερο δυνατό.